Yderligere tre bureauer fik/greb chancen, da Danske Spil nulstillede og genudskrev sin bureaukonkurrence. Dermed steg det samlede antal bureauer til 33 – og derfra har Danske Spil nu udvalgt de bureauer, der skal dyste om de fire del-budgetter: Vidensspil (Oddset, tips), skrabespil, Lotto samt andre talspil (Keno, Boksen og Bingo).

EU-udbudet nævner min. fem bureauer på hvert budget, altså 4 x 5 bureauer.

Og de er som følger:


Oddset/Tips

* BBDO

* Robert/Boisen & Like-minded

* Propaganda McCann

* Uncle Grey

* TBWA


Skrabespil

* Halbye Kaag JWT

* Bates Y&R

* Kunde & Co

* Mantra

* Saatchi & Saatchi


Lotto/Joker

* LoweFriends

* DDB

* &Co

* Robert/Boisen & Like-minded

* Kunde & Co


Øvrige talspil

* Win win agency

* Sunrise

* BBDO

* DDB

* Uncle Grey


Regnestykket 4x5 er dette tilfælde lig med 15, idet fem bureauer er repræsenteret i to konkurrencer. Det drejer sig om BBDO, Robert/Boisen, DDB, Uncle og Kunde.

– Vi har aktiveret 15 bureauer: Nogle vi har arbejdet sammen med tidligere, nogle vi aldrig har samarbejdet med før og de tre nuværende (BBDO, Lowe og Halbye, red.), siger Danske Spils marketingdirektør, Klaus Lohse, der understreger, at de 33 bureauer har udgjort et rigtigt fint og kvalificeret felt

Bureauerne har indtil slutningen af august til at komme med deres bud.

Sideløbende gennemfører Danske Spil også EU-udbud med mediabureauer. Også her har konkurrencen måttet nulstilles og genudskrives, dog uden at deltagerantallet har ændret sig: Mediacom, Aegis og OMD dyster – og afleverer deres bud i næste uge.

Klaus Lohse forventer, at mediabureau-konkurrencen tidligst afgøres i slutningen af august.

peng