I april i fjor købte det danske digitale bureau Novicell et konsulenthus i Barcelona.

Det har de digitale eksperter bestemt ikke fortrudt, da der efter godt 10 år med krise for alvor er kommet gang i den spanske økonomi igen – ikke mindst på nettet, hvor spanske virksomheder lægger et stadigt større fokus.

Derfor er der kommet så godt gang i forretningen på den Iberiske halvø, at Novicell, der har hovedsæde i Aarhus, nu opretter endnu en spansk afdeling. Denne gang i den spanske hovedstad Madrid.

- Barcelona-kontoret er hurtigt blevet en integreret del af virksomheden, og vi har fået en række store spanske og internationale kunder ind, hvor vi kan udnytte synergierne mellem vores spanske og danske konsulenter. Det har på alle måder styrket vores forretning, siger Per Kirchner, adm. direktør i Novicell,

- Vi har fundet et godt hul i det spanske marked, hvor virksomhederne qua en økonomi i solid vækst er klar til at satse stadigt mere på forretningsstrategiske, digitale løsninger, og det er netop her, vi har vores force. Og det er samtidig vores vurdering, at vi kan sætte yderligere skub på vores forretningen ved at komme tættere på beslutningstagerne i Madrid, fortsætter han.

20 Novicell-medarbejdere i Spanien

Oprettelsen af en afdeling i Madrid er det andet større tiltag, som Novicell gør i Spanien på kort tid.

I maj opkøbte bureauet nemlig også et mindre konsulenthus med speciale i online markedsføring.

Konsulenthuset blev straks efter overtagelsen blev lagt ind under Barcelona-kontoret, og dermed beskæftiger Novicell nu 20 medarbejdere i Spanien.

I Madrid er der indtil videre ansat tre medarbejdere, der inden årets udgang skal opbygge en udviklingsafdeling i den spanske hovedstad.

- Det spanske marked er modent, og virksomhederne hungrer efter dygtige medarbejdere, der kan være med til at løfte deres digitale tilstedeværelse, siger Per Kirchner.

- Derudover er det jo heller ikke uinteressant for os at supplere vores danske softwareudviklere med kompetencer fra Spanien i en verden, der bliver stadigt mere global, og hvor vi har en strategi, der fokuserer på at bygge stadigt mere komplekse og globale løsninger, slutter Novicells adm. direktør.

Novicell tæller i dag godt 170 medarbejdere fordelt på afdelinger i Aarhus, København, London, Barcelona – og altså nu også Madrid.