The North Alliance, NoA, opstod i 2014 som en sammenslutning mellem bl.a. danske & Co., svenske Åkestam Holst og det norske digitale bureau Making Waves, og nu går to markante bureauer dem i bedene, svenske Tillsammans Sthlm og danske Another, med en ny, nordisk bureaualliance.

- I vores dialog med kunderne, ser vi behovet for et selvstændigt netværk med bureauer, der er i stand til at udfordre den gængse måde at gøre tingene på. Herunder en ændret opfattelse af, hvordan moderne kommunikation bør eksekveres, lyder det fra Johan Falk, partner i det svenske bureau Tillsammans, i en pressemeddelelse.

- Begge bureauer har samtidig opbygget kontorer og kompetencer, der er fuldt ud tilpasset den moderne kundes behov og de nye markedsvilkår, fortsætter han.

Morten Hershøj, CEO hos Another, påpeger, at Danmarks næststørste eksportland er Sverige.

- Afstanden mellem København og Stockholm er samtidig kort i både rejsemæssig og mental forstand. Vi vil med en moderne tilgang til kunden og en kreativitet tilpasset den nye digitale virkelighed, skabe et stærkt fælles tilbud til begge markeder. Vi tror på ”Peoples Business” og vil derfor sammensætte stærke fælles teams på tværs af landegrænser og kunder, siger han.

Fremtidens leadbureau?

Begge bureauer betegner sig selv som et svar på fremtidens kreative leadbureau. Og den fælles DNA-sammensætning består af lige dele kreativitet, digital forståelse, forbrugerindsigter og moderne medietilgang, som det formuleres.

Den nye alliance råder over 40 personer hentet fra både klassiske- såvel som digitale reklamebureauer.

Herunder består alliancens partnere af strateger og kreative ildsjæle, der tidligere har huseret i anerkendte bureauer som Mother, Naked, DDB Sthlm, 360i, Perfect Fools, River, BBH og PeopleGroup.

Annonceringen af samarbejdet er samtidig en invitation til andre selvstændige bureauer om at indgå i alliancen, såfremt der deles ambitioner og markedstilgang.

Another blev i 2013 etableret i København og har i dag opbygget en kundeportefølje af nationale og internationale kunder, der blandt andre omfatter SPAR, Pandora, Discovery Networks, Tulip, Ellos, Socialdemokratiet m.fl.

Ny kunde annonceres snart

Another ledes af de fire partnere Thorkild Bjerre, Casper Willer, Miriam Plon Sauer og Morten Hershøj.

Tillsammans Sthlm er sammen med Folket Sthlm en del af Tänk Om-gruppen, som ejes af Johan Falk og Fredrik Svensson.

Virksomheden startede sammen med Kristian Mirsch i begyndelsen af 2015, og arbejder ligeledes med nordiske og globale kunder som Apollo, Eton, Synsam, Unibet, Rebtel og Norton Symantec. For bureauet markeres 2016 indtil nu som året, hvor Tillsammans Sthlm indtager pladsen som det mest nominerede reklamebureau i den prestigefyldte kommunikationskonkurrence 100-wattaren.

Alliancen kan om kort tid annoncere endnu en fælles kunde, lyder det i presseskrivet.