Den lille digitale start up eye4web, der blev etableret af Daniel Strøm og Hans Christian Friberg i 2012, er fusioneret med Peytz & Co.

Eye4web blev grundlagt for at levere special-løsninger inden for det højt estimerede (og rasende komplicerede) kodeværktøj “Zend Framework”, og de to har stået bag indtil flere internationale opgaver - bl.a. fra FX Network, der står bag American Idol-programmerne.

Men som Daniel Strøm siger, så havde de to simpelthen ikke længere musklerne til at løfte leverancerne selv:

- Derfor ledte vi efter et stort digitalt bureau med stærke kompetencer inden for både Internet of Things og Mediebranchen. Her var Peytz & Co et oplagt valg, siger han.

Senest har de to iværksættere arbejdet på at opsamle data om udstødningsgasserne fra busser i København og Århus.

Målet er her at mindske forurening, hvilket sker med et filter, der reducerer Noxgasser fra kolde dieselmotorer.

Data opsamles hvert 4. minut og er til rådighed for hele verden via et API fra de to iværksætteres løsning. Filteret laves af amminex.dk og er i øvrigt på vej til busser i både London og Beijing.

Og hos Peytz & Co kalder direktør Christian Peytz de to iværksætteres resultater for imponerende:

- Vi er stolte over at eye4web valgte os. Deres spidskompetencer passer fantastisk godt til vores opgaver, og vi er allerede kommet godt fra start. Vores kunder efterspørger intelligent og hurtig behandling af store data og den efterspørgsel kommer kun til at vokse, siger Christian Peytz.