Tre kategorier ved VM i reklame, Cannes Lions, offentliggjorde her til morgen shortlister - Film, Entertainment og Entertainment Music - og det betyder, at vi set med danske briller kan glæde os over endnu fire rød-hvide finalepladser. Og en enkelt næsten rød-hvid.

I den prestigefulde Film-kategori havde 247 cases fundet nåde for juryens strenge blikke - en enkelt er dansk: Anew og M2 Films herlige ”Food for Men” for Stryhn’s.

Og så tillader vi os også at glædes over en shortliste til Under Armour-filmen med svømmestjernen Michael Phelps i hovedrollen. Den er ganske vist fra det amerikanske bureau Droga5 - men den er instrueret af danske Martin de Thurah.

I de to nye kategorier Entertainment og Entertainment Music er der også dansk at glæde sig over.

En shortliste i Entertainment Music til prisvante UncleGrey og Canon for The Canon Gig App - og hele to shortlister i Entertainment til Very, New Land og Ford for skilsmisse-casen ”The Family”, der tidligere har skabt betydelig international omtale.

Very-grundlægger Thomas Bjerg siger:

- Vi er naturligvis super stolte af, at være shortlistet. Der er ingen tvivl om, at vi er nået hertil på grund af det engagement, som alle der har været involveret i projektet, har lagt for dagen - og ikke mindst Fords mod til at være first-mover i, hvad der efter vores overbevisning er et bud på, hvordan kreativitet kan være med til at konvertere content til kultur.

Entertainment-juryen har i alt shortlistet 202 cases i alt - Entertainment Music i alt 94.

Vi kipper med flaget for finalisterne og krydser fingre for metal fredag og lørdag aften, hvor kategorierne uddeler løver.