Et garageværksted i Frederikssund, 40 km fra Rådhuspladsen i København, var udgangspunktet, da Gunnar Langemark, for seks år siden skiftede livet som internetkonsulent og webmand ud med en tilværelse som trædrejer.

Han drejer primært penne - kuglepenne, fyldepenne og rollerballs - unikke penne i træ fra den danske natur. Og i den forgangne weekend valgte han at søsætte et crowdfunding-projekt på Kickstarter for at finansiere videreudviklingen af produktet.

- Jeg “launchede” mit projekt klokken 19.30 lørdag aften, og jeg var meget spændt. Klokken 23.20 var det en succes. Det nødvendige beløb var indsamlet - og mit projekt var klar til at køre videre, fortæller Gunnar Langemark.

Hans drømmeprojekt var med andre ord fuldt finansieret i løbet af mindre end fire timer.

- Jeg ved ikke om noget dansk crowdfunding-projekt har gjort det hurtigere. Jeg er i hvert fald forbløffet og står stadig og får vejret, lyder det fra Gunnar Langemark.

Mose-eg og kobber

De hånddrejede penne fremstilles af mose-eg og kobber (se foto over artiklen), og de leveres med nummereret og håndskrevet unika-certifikat.

På projektsiden skriver Gunnar Landemark bl.a., at hans mose-eg kommer fra Lolland:

- The bog oak that i will use in this project is from a small danish island called Lolland, near the town of Maribo. This wood was in the bog since the bronze age in this part of the world. So it seems fit to combine the two in a tribute to ancient history. The color of the bog oak is very dark brown to black. I cannot make a promise that all pens are 100% black in the wood, as it is more important to me that the wood is genuine and from the right source. Much "bog oak" is dyed and chemically made black. Mine is not. It is genuine.

Det er lidt af et skifte du har foretaget dig i livet?

- Det er et stort skifte i livet. Og det har taget tid og været tæt ved at ruinere mig økonomisk. Men der er ingen anden vej end at kæmpe sig igennem nedture og nederlag - og finde det positive i alt, siger Gunnar Langemark, som naturligt nok er overvældet af den hurtige Kickstarter-respons:

- Jeg kan mærke at den succes får mig til at ranke ryggen. Jeg er stolt og glad og taknemmelig. Og det kan jeg køre på - og håber, at jeg kan få flere succeser.

Du kan læse meget mere om det konkrete projekt her.

Og besøge Gunnar Langemarks hjemmeside her.