Lørdag 28. maj 2016

Ikea ”snyder” dine øjne

24. aug 12 International Skrevet af Susanne Ingemann
1

Omkring 12 procent af de fotos, der optræder i Ikeas nye 2013-katalog og på websitet, er ikke rigtige fotos, men computergrafik. Næste år ventes det at være 25 procent. Formålet er enkelt og logisk: det giver besparelser og fleksibilitet.

Hvis du har kigget i det nye Ikea-katalog, som netop er kommet på gaden, har du sikkert som vanligt kastet blikket på massevis af flotte billeder af køkkener, stuer, soveværelser og børneværelser fyldt med smarte og lækre sofaer, stole, reoler og senge.

Men det er ikke sikkert, du var klar over, at mere end hvert tiende af de flotte billeder slet ikke er optaget af en fotograf, men derimod kreeret som ren computergrafik.

I år er således 12 procent af de mange billeder i Ikeas katalog og på virksomhedens website ren computergrafik. Og ifølge Ikea selv forventes det tal at stige til 25 procent til næste år. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Og det er på ingen måde for at snyde forbrugerne, lyder det det fra Ikea Danmarks marketingchef, Teresia Palm.

Du har ikke adgang til at tilgå siden. Artiklen er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.