Fredag 27. maj 2016

Bøder for lånte garanti-fjer

10. jan 13 Kampagner Skrevet af Susanne Ingemann
0

En kedelig tendens blandt bygge- og håndværksfirmaer til at bilde danskerne ind, at de er omfattet af en byg-garantiordning, har givet sig udslag i foreløbig 20 bøder. Klart signal, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Relaterede artikler

Inden for det sidste halvandet år har 20 bygge- og håndværksfirmaer i hele landet fået bøder på mellem 10.000 og 50.000 kroner, fordi de i deres markedsføring har annonceret med, at de var omfattet af en byg-garantiordning.

Hvis man som erhvervsdrivende fortæller, at man er omfattet af en garantiordning – uden at være det – er det en klokkeklar overtrædelse af markedsføringsloven, og så står man til en klækkelig bøde.

De 20 firmaer havde på forskellige måder i deres markedsføring oplyst, at de var omfattede af Dansk Byggeris Byg Garanti, selv om de i realiteten slet ikke var medlemmer af Dansk Byggeri og dermed heller ikke omfattet af Byg Garanti-ordningen.

Du har ikke adgang til at tilgå siden. Artiklen er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.