Nogle efterlader prototyper på en bar og lader ”tilfældige” personer ”finde” dem. Nogle gejler hele smartphone-verdenen op med ”hemmelige” fotos.

Og atter andre sætter medier og aficionados i globalt selvsving med invitationer til ”afslørings-events” i Kalahari-ørkenen eller på andre eksotiske locations.

Når nye modeller skal lanceres, er intet for stort, men netop i disse dage er Samsung - i samarbejde med reklamebureauet DDB Stockholm - i luften med et lidt anderledes afslørings-stunt.

Kampagnen hedder Seven Days of Unboxing, og ideen er, at lade ”nogen” gå ind i et lukket rum, pakke den nye Galaxy ud - og derefter gå ud og tegne den.

Den første, der har fået lov at beskue vidunderet, er 5-årige Tyson, og senest er en lama - ja, en lama - blevet lukket ind i det hemmelig rum.

Nogle få udvalgte

Adam Fors, der er Nordic Head of Marketing hos Samsung, siger i en pressemeddelelse:

- I dag er interessen for teknologi størst i fasen lige inden offentliggørelsen. Vi ved godt, at vi ikke må afsløre, hvordan en produkt ser ud, før det launches officielt, men der er ingen, der forbyder os at vise det til nogle få udvalgte, og derefter lade dem fortælle verden, hvad de har set.

Der bliver uploadet en ny film hver dag frem til den officielle launch den 21. februar, alle produceret af Acne og instrueret af Anders Jedenfors.

Filmene lægges på kampagnesitet sevendaysofunboxing.com og på Samsungs sociale medier, ligesom der løbende uploades teasere omkring næste dags film.

Nick Christiansen, der er tekstforfatter hos DDB Stockholm, siger om kampagnen:

- I år benytter vi os af ”unboxing”-fænomenet og tilføjer et par menneskelige (og en smule dyriske) elementer, som gør det sjovt at følge med hen over ugen frem til launch.

”Unboxing” opstod i 2000'erne, og i løbet af årene er det blevet en populær kategori af videoklip. Oftest handler det om personer, der filmer forløbet, når de åbner kasser med produkter for første gang. Samtidig fortæller de om deres reaktion til kameraet.

Følg selv med på sitet www.sevendaysofunboxing.com - og se første og anden film her.

The Child

The Lama