Forsikringsselskabet Codan fandt i februar i år ud af, at 78 pct. af danske forældre med hjemmeboende børn under 18 år har en ulykkesforsikring for børnene.

Med andre ord har 22 pct. det ikke. Og da Codan via datterselskabet Tryg Hansa ved, at stort set samtlige svenske forældre har en tilsvarende forsikring, så er her et forretningspotentiale i Danmark.

Det er baggrunden for en ny kampagne, der skydes i gang i dag, og den er skabt i samarbejde med bureauet &Co.

– På den baggrund vil kampagnen sætte fokus på børneulykkesforsikringer, og kampagnen skal gøre forældre opmærksomme forsikringsmulighederne i forhold til børneulykker og sygdom, siger Mette Heering Pontoppidan, Marketing & Communications direktør i Codan.

Det er jo en ”dilemma-film” og dermed en problematiserende kampagne?

– Ja. Kampagnens kreative omdrejningspunkt er alle de ting, vi ikke kan kontrollere som forældre, når det handler om vores børn, og hvordan vi passer bedst muligt på dem.

En SoMe-drevet kampagne

Hvordan får I budskaberne ud?

– Kampagnen kommer til at køre på Facebook, Linkedin, Instagram, YouTube og blogs samt andre digitale kanaler frem til starten af juni. Hertil kommer et kommunikationsspor til vores eksisterende kunder i form af med direct mailing-aktiviteter samt presseaktiviteter.

Så I har fravalgt at skyde kampagnen i gang via tv?

– Ja. Vi fik en helt fremragende erfaring via den seneste kampagne, hvor vi oplyste om risikoen på nettet. Sikker Online-kampagnen nåede ud til 2,5 mio. danskere, hvoraf halvdelen var via organisk distribution. Og så fik vi et fornemt skulderklap i form af fire nomineringer i forbindelse med Danish Digital Awards.

– Vi fulgte naturligvis også kampagnen op til vore B2B-kunder, og det er de erfaringer, vi genbruger i den nye kommunikations-strategi. Og hvor vi i øvrigt har opdaget, hvor store fordele der er ved at integrere vores corporate komm-afdeling med marketing, så vi opnår endnu skarpere forståelse for vore budskaber.

Er der yderligere perspektiver, du vil nævne?

– Det nye fokus er kun delvist begrundet i kommunikation uden store mediebudgetter. Når vi går ud med en kampagne, der tager fat i vigtige problemstillinger, engagerer vi samtidig medarbejderne. 

– Du kan sige, at vi dermed også får budskaberne placeret i CSR-regi, hvilket alt andet lige viser, at vi bekymrer os for vigtige samfund-problematikker, og ikke blot er optagede af at sælge forsikringer, slutter Mette Heering Pontoppidan.

En del af samtalen i samfundet

Hos &Co. uddyber den ansvarlige:

– Formålet med kampagnen er, ligesom den tidligere ’Sikker Online’, at være en del af en eksisterende samtale i samfundet. Det handler ikke om at gøre forsikring sexet, men gøre det oplevet relevant, siger Morten Saxnæs, Head of Social & Brand Activation hos &Co.

– Codan tilbyder masse produkter og services til deres kunder, som hænger tæt sammen med danskernes hverdag, bl.a. børneulykkesforsikring. Derfor er det oplagt at skabe samtaler på sociale medier og i medierne, om vi pakker vores børn for meget ind, da det er noget vi allerede snakker om, over spisebordet.

– Netop konteksten, altså hvor et brandbudskab og produkt bliver en del af en eksisterende samtale, er en stærk driver af effekt på sociale medier. 

– Det har det altid været, men med Facebooks ændring i deres algoritme, hvor organisk reach er begrænset, er sociale delinger og den afledte afledt PR effekt, der hvor man skal finde den store effekt. Og den indsigt, er noget vi tænker ind i alt vores arbejde sammen med Codan, 

VR er et interessant kreativ greb

I har valgt at bruge VR. Hvorfor?

– At bruge VR som kreativt greb er interessant, da vi som seere ikke kan få den fulde VR oplevelse. Så følelsen og suget i maven, skal kommunikeres gennem vores eksperimentdeltageres reaktioner. 

– Det er altid en udfordring at skulle skalere VR, men det synes jeg, vi er lykkedes ganske godt med her. Man sidder måske ikke og dukker sig bag computerskærmen og griber ud efter børnene, men man kan levende sætte sig ind i oplevelsen, og det er det egentlige formål, slutter Morten Saxnæs.

Codans privatforretning har i forbindelse med kampagnen udarbejdet tre produktpakker på børneforsikringsområdet, som gør produkterne lettere at forstå og vælge for kunderne. Det kan du læse mere om her.

Du kan se filmen her: