Lørdag 19. april 2014

Søgefelt

IKEA-ulv skaber politisk røre

12. dec 13 Kampagner Skrevet af Susanne Ingemann
0

En udstoppet legetøjs-ulv fra IKEA er revet ned fra hylderne i Hongkong, efter at dyret er gået hen og blevet et lidt usædvanligt symbol for kritikken mod regionens noget upopulære leder Leung Chun-ying.

At folk står på nakken af hinanden for at købe iPhones og fladskærme, har man efterhånden hørt om mange gange. Men at de gør det for at få fingre i et tøjdyr fra IKEA, hører formentlig til sjældenhederne.

Det er ikke desto mindre tilfældet i den administrative Kina-region Hongkong i øjeblikket, hvor befolkningen står i kø i timevis for at få fat på IKEA’s legetøjs-ulv ”Lufsig” - en tøj-ulv, der oprindelig er baseret på ulvefiguren fra eventyret om Den Lille Rødhætte. Det fortæller BBC News.

Men eftersom navnet dels lyder en smule uartigt på det lokale sprog, og eftersom Hongkongs øverste leder Leung Chun-ying - også kaldet CY Leung - længe af sine kritikere er blevet kaldt ”ulven”, ja så ligger koblingen snublende nær.

Du har ikke adgang til at tilgå siden. Artiklen er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.