Politiken er netop gået i luften med den næste udgave af ”Den Levende Avis”.

Den nye chefredaktør, Christian Jensen, siger således om det med et Viggo Hørup-citat:

– Vi skal arbejde for samfundets omvæltning – fra det ringere til det bedre, fra uret til ret, fra ret til større ret, og fra gammelt til nyt.

Christian Jensen uddyber:

– Ordene blev udtalt i juni 1884, og selv om verden ser helt anderledes ud i dag, så repræsenterer de meget af det, vi også i dag – i en moderne medievirkelighed – vil med Politiken.

Ud over en række nye redaktionelle tiltag har chefredaktionen benyttet lejligheden til at formulere en vision for fremtidens Politiken.

– Politiken handler om mennesket. Om magten. Om menneskets forhold til magten. Om magtens forhold til mennesket. Politiken handler om omstillingerne i den moderne verden. Vi tror på, at det kan blive bedre, og vi tror på, at det kan blive bedre endnu.

Ansvaret i kampen mod fake news og alternative fakta

Så vidt chefredaktionens nye vision, der jo skal kommunikeres, og det står Kommunikationsbureauet København for.

Og den kommunikation handler om omstillingerne i en moderne verden, der lige nu vælter rundt i et tilsyneladende kaotisk helvede. Er man Politiken-læser, siger man helst ”vi lever i en brydningstid”. 

– Vi ser os selv som en kultur- og samfundsinstitution med et vigtigt ansvar, siger salgs- og marketingdirektør hos Politiken, Poul Skøtt.

– I en tid hvor fake news og alternative fakta er blevet en helt naturlig del af vores ordforråd, vil vi gerne kommunikere et budskab, der taler om nødvendigheden af de valg, vi hver især tager hver eneste dag, hvad enten det drejer sig om klima, samfund, politik, kultur etc. Uanset hvad vi gør, er det tid til at vælge side, siger altså Poul Skøtt. 

Alle har et ansvar for at gøre samfundet bedre

Kommunikationsbureauet København har udviklet det nye kampagnegreb.

– Politiken står på et fundament af så mange gode og stærke værdier, og deres position står meget stærkt i markedet, siger Sune Bang, direktør i Kommunikationsbureauet København:

– Vores indsigt går på den nødvendighed, som Politiken spiller som medie, og som alle medier bør tage på sig i en tid, hvor nyhedsbombardementet er så enormt.

Sune Bang fortsætter:

– Man er nødt til at tage stilling, og her taler vi gerne ind i fordybelse snarere end overfladisk opdatering, som i den grad præger mange af de holdninger og meninger vi ser i mediebilledet.

– Det stiller nogle krav til både Politiken og deres læsere. Men det tør vi godt, også selvom det har en mere alvorlig klang, end man er vant til fra Politiken. For det er gjort på en maner, hvor håbet stadig er i centrum.

– Vi kan alle gøre en indsats for at gøre samfundet til et bedre sted at være for os alle sammen. Mange virksomheder er klar over dette – de kommunikerer det bare ikke klart og tydeligt, slutter Sune Bang.

Det er tid til at vælge side from Politiken on Vimeo.