Den nye Warc 100 rapport er på gaden i dag, og den afslører betydelige ændringer inden for de sidste tre års bedste marketing-kampagner.

Kombinationen af sociale medier, online videoer og PR er det, der giver virksomhederne pote. Og interessant nok er det kreative afsæt emotionelt, ikke rationelt, skriver Warc.

Analysen er en sammenskrivning af kampagnernes præstationer i award-shows, der især lægger vægt på kampagnernes effektivitet og kreativitet.

Når SoMe i den grad topper siger det sig selv, at det er digitale værktøjer, der vinder frem. Og desuden har over havdelen af kampagnerne et eller flere sociale medier som lead-værktøj.

De bedste fem kampagner de seneste tre år er:

· Penny the Pirate, der er en kampagne for at øge antal børn, der får foretaget en øjentest. Det er Saatchi & Saatchi Australien, der har skabt den.

· Like a Girl er nr. 2, skabt for Always af Leo Burnett og Starcom. Her er det kampen mod kvindelige stereotyper, det drejer sig om.

· Project Architeuthis er en kampagne for at rekruttere kryptologer til den amerikanske flåde. Campbell Ewald er bureau på opgaven.

· Inglorius fruits & vegetables for Intermarché-kæden skabt af franske Marcel. Det er den smukke kampagne for at nedsætte madspild.

· Volvos Live Test Series med Forsman & Bodenfors som bureauet. Det er som bekendt video-kampagnen med stunts, der skal cementere Volvo-lastbilers præcisions-evner.

Hele Warc 100 analysen kan for en gangs skyld læses gratis, og vanen tro er Coca-Cola bedste annoncør med McDonald’s på andenpldasen.

Læs analysen her.