Et af de største danske reklamehit de senere år, rejsesøgemaskinen momondos kampagne ”The DNA Journey” som &Co er de kreative bureaukræfter bag, er nu atter i luften.

Denne gang sker det dog ikke i den online-verden, hvor kampagnen storhittede sidste år med en film, der opnåede 394 mio. visninger og et reach på over 800 mio.

Derudover fik filmen langt over tretten mio. engagements, og den tilknyttede konkurrence fik over 170.000 deltagere på verdensplan.

Nej, det sker i en TV-kampagne, hvor essensen af den populære online-film er klippet ned til et spiseligt TV-reklame-format.

En ny konkurrence

Filmene, der i lokaliseret form kører i ni lande, knytter an til en ny konkurrence, hvor en heldig vinder kan vinde en rejse i sine forfædres fodspor.

Altså fuldstændig som i det første skud i reklame-bøssen, og Danmark er blandt landene, som kampagnen kører i.

Her får 75 danskere mulighed for at blive DNA-testet, mens én heldig vinder løber med sin egen personlige DNA-rejse til en værdi af 35.000 gode, danske kroner.

Hvorfor går I nu på TV med kampagnen?

- Det gør vi på baggrund af en lokal kampagne kørt i Italien i kølvandet på online-kampagnen, der viste, at mange ikke havde stiftet bekendtskab med den. Og da vi konsekvent ser på effekten af vores kampagner, konstaterede vi, at der lå et uudnyttet potentiale i at nå ud til de personer, som ikke havde set den der. Derfor vælger vi nu at køre lidt mere taktiske, ”glocale”  kampagner på tv, hvor der er en lokal konkurrence i hvert marked, siger Per Christiansen, Global Head of Marketing i momondo.

Vil ud til masserne

Han slår fast, at tv skal hjælpe momondo med at få kampagnen endnu mere ud til masserne og skabe debat i de danske hjem.

- Vi håber derefter, at denne nye debat kan finde vej tilbage til de digitale og sociale medier, siger Per Christiansen.

Du kan se den nye tv-version af ”The DNA Journey” her: 

Og her kan du se den oprindelige online-film: