Til Lakrids by Johan Bülows 10 års jubilæum sidste år annoncerede stifteren, Johan Bülow, at han skulle tilbage til produktionen, til gryderne og til udviklingen af nye lakridsvarianter.

Og nu lanceres en serie, der kombinerer naturens bær – blåbær og havtorn – som første nyhed siden stifteren selv vendte tilbage til lakridsgryderne.

Navnet på serien er ”Bærries” – og det bliver ikke ændret af hensyn til de internationale markeder, for de tre ”sære” danske bogstaver sælger i udlandet.

Det benyttede Carlsberg sig af, da man skulle relancere pilsneren Eksport på det britiske marked – her blev navnet til Ekspørt – og det samme greb benytter Lakrids by Johan Bülow sig nu af med serien ”Bærries”.

Så selv om de to nye smagsvarianter skal stå på hylderne i både Saudi Arabien og Tyskland, har der aldrig været tvivl om den nye produktseries navn, lyder det fra virksomheden. 

Æ’et er symbol på det danske ophav

Johan Bülow har i mere end fem måneder arbejdet i produktionen i Hvidovre tæt på gryderne, tæt på smagene og tæt på det team, som hele tiden udvikler og udfordrer markedet, og selv fortæller han, at inspirationen til de to nye varianter bl.a. stammer fra barndommens minder om hemmelige gemmesteder og huler bygget af grene og kviste.

- Jeg har hele mit liv brugt skoven som et fristed og som inspiration, og det bærer denne serie præg af. Vi har i flere måneder eksperimenteret med at finde nye smage med udgangspunkt i den vilde, danske natur, og vi er stolte over, at vi nu endnu en gang kan præsentere noget helt nyt inden for lakridsverdenen, siger Johan Bülow og tilføjer:

- Det var nyt, dengang vi puttede chokolade rundt om lakrids, senere var det nyt at tilføje chili i lakridsen, og nu kommer vi endnu en gang med en smagsnyhed, som markedet ikke har set før.

Og stoltheden af det danske ophav og referencerne til naturens bær - også selv om æ’et er svært at læse og udtale uden for Danmarks grænser – er ikke til at tage fejl af:

- Vi glæder os til at se forbrugernes reaktion - både i Danmark og det store udland, siger Johan Bülow.