Ugen begynder godt for danske bureaufolks renommé internationalt.

Denne gang er det den 41-årige Christian Budtz, der er steget i graderne fra Vice President, Strategy, til Senior Vice President og Head of Strategy for hele Tribal DDB i Toronto.

Løft lige sløret for, hvad det egentlig indebærer?

– Jeg indtræder i den daglige ledelse på bureauet i Toronto, der rummer ca. 250 mand. Det var jeg ikke før, siger Christian Budtz.

– Udover DDB huser vi flere specialistenheder under DDB-brandet: Tribal Worldwide (tech & digital), TracyLocke (shopper marketing), TrackDDB (CRM) og DDB PR.  Selve strategi-teamet er på ca. 10 mand og har ligeledes specialister på tværs af Brand, Social, Digital, CRM og Shopper. 

McDonald’s og Adidas er nogle af kunderne

Hvilke kunder arbejder du primært med?

– Siden jeg kom til Canada i starten af 2016, har jeg primært arbejdet med McDonald’s Canada på en række strategiske og kreative projekter – senest med lancering af ”McBoombox”, hvor vi designede den klassiske kopholder om til en retro boombox, som gik viralt med over 100 millioner impressions på globale tech blogs og livsstilsmedier.

Et par eksempler kan ses her.

– Min anden primære kunde har været Adidas, hvor jeg har udviklet den strategiske platform for Adidas ”Training”, som i dag er en løbende social media-, content- og influencerindsats, hvor vi arbejder med en håndfuld af de største atleter fra baseball, basketball og ishockey. 

– I øjeblikket arbejder jeg desuden på et stort projekt, der skal lancere Adidas-brandet i ishockey. Hockey er deres nye satsning i Nordamerika, hvor Adidas netop er gået ind som hovedsponsor i NHL, National Hockey League, så alle hold i ligaen nu kommer til at spille i Adidas jerseys.   

Awards skaber fokus på virksomhederne

I Danmark er vi stolte, når vi vinder løver i Cannes. Men jeg hører aldrig en virksomhed sige, at kommunikationen skal være så unik, at den potentielt er en Cannes-vinder. Hvordan har canadiske annoncører det med de største awards?

– Jeg oplever samme nationale stolthed i branchen, når canadiske kampagner har succes i Cannes. Det skaber også hype blandt annoncørerne og skaber fokus på de virksomheder, der vinder de store awards.

– Men i dagligdagen er det ikke en faktor, der driver annoncørernes kreative mod. Som bureau har vi stadig en opgave i at udfordre kundernes comfort zone, og minde dem om, at der ofte er en klar sammenhæng mellem de kampagner, der vinder kreative awards, og dem der, skaber de bedste resultater, slutter Christian Budtz.