OPDATERET: Der er stolte, danske traditioner at leve op til, når dette års Echo Awards-vindere offentliggøres til oktober.

Flere danske bureauer har gennem årene vundet både guld, sølv, bronze og specialpriser ved det prestigefulde awardshow, og i år kan man set med danske briller også glæde sig over en fornem dansk repræsentation i dommerfeltet.

Hele seks danske brancheprofiler er udpeget som medlemmer af den finalejury, der skal pege på de endelige vindere af priserne, og som mødes i New York om små to uger.

De seks danskere er: Kim Jong Andersen, Hans Jørgen Albertsen, Netbooster Nordic, Jeppe Berggreen, Director, Christel Friis Conrad, Flowstack, Brian Carlson, Klausen & Partners - og Christian Strand, Marvelous.

Og sidstnævnte, der til daglig er Nordic Managing Director for Marvelous, ser frem til opgaven:

- Jeg har tidligere deltaget i juryarbejdet ved både DDA, DIA og  ved mindre internationale digitale prisuddelinger, men det her er det det største awardshow, jeg har været dommer ved. Echo Awards er sat i verden for at fremme verdens bedste håndværk inden for data-drevet marketing, så det er både fagligt og personligt en stor oplevelse, siger han.

Under motorhjelmen

Juryprocessen ved Echo Awards består af flere runder: Først gennemføres to online udskilningsløb, hvor mange hundrede jurymedlemmer fra hele verden ”grovsorterer” de indsendte cases, fordelt på forskellige kategorier.

Derefter følger finalerunden fra den 13-17. august i New York, hvor 100 brancheprofiler – heraf altså denne gang seks danske af slagsen – skal enes om hvilke cases, der skal løfte trofæerne til oktober.

Og ud over æren af at være med til at finde frem til de endelige vindere, byder jury-opgaven også på andre plusser:

- Man får kigget ”under motorhjelmen” på en masse internationale kreative arbejder, som man ellers ikke ville komme i nærheden af, og det giver masser af ny inspiration. Plus selvfølgelig at man får rig lejlighed til at netværke og tage del i faglige diskussioner med branchefolk fra hele verden. Så det glæder jeg mig til, siger Christian Strand, der i finalerunden skal dømme kategorierne “Use of Technology” og “Campaign under $250K”.

Stærke danske traditioner

Echo Awards har gennem en lang årrække været en prisuddeling, hvor danske cases har klaret sig meget fornemt.

Her er lidt historik.

I 2011 vandt Danmark 9 priser, herunder den fornemme Publikumspris, som gik til Novozymes-kampagnen ”Old Grumpy” fra Klausen + Partners.

I 2012 blev det til 8 priser, herunder den særlige Echo Green Award, som gik til Vertics ”Energy Transparency”-kampagne for Vestas.

I 2013 kunne danske bureauer tage 7 priser hjem.

I 2014 blev det til 4 styk.

I 2015 vandt danske bureauer ”kun” tre priser, men til gengæld var de to af dem af guld. 

Og i 2016 kunne vi glæde os over 6 priser – de to af guld. 

Ved dette års prisuddeling skal Christian Strand og hans jury-kolleger uddele priser i 31 forskellige Echo-kategorier – og vinderne kan løfte deres trofæer den 8. oktober i New Orleans.

Læs mere om Echo Awards her