Bettingfirmaet Betway, som er en af Europas største onlinespil-udbydere, har indgået en aftale om at sponsorere tv-dækningen af håndbold i Danmark.

Sponsoratet, som bliver synligt på Danmarks suverænt største kommercielle tv-station TV 2 samt TV 2 Sport, begynder i det nye år forud for starten af den nye håndboldsæson, som starter i februar og slutter i maj.

Håndbold er Danmarks næststørste sportsgren, kun overgået af fodbold, hvor knapt 600.000 seere følger med i dækningen af herrernes sæsonfinale, et tal, der repræsenterer tæt på 10 procent af Danmarks befolkning.

Og bl.a. derfor er der god ræson i at udvælge dette område, lyder det fra sponsorekspert Thomas Badura, der står i spidsen for konsulentbureauet SponsorPeople.

- Det er første gang, vi for alvor ser et af de store bettingfirmaer bevæge sig ind i håndboldarenaen, og det er ikke så underligt, når man tænker på, at når de danske landshold deltager i slutrunder, så følger op mod 2,7 millioner danskere med foran skærmen, siger han.

Skal gøre Betway lokale
Sponsoraftalen medfører, at TV 2 fremover vil vise reklamespots af tre sekunders varighed og identiteter på fire sekunder, mens TV 2 Sport vil vise reklamespots på otte sekunder 10 dage før sæsonstart og frem til sæsonafslutningen.

Aftalen kommer som led i en kampagne om at øge Betways profil på europæisk plan, og sponsoratet er en del af Betways planer om at udvide målgruppen i det kontinentale Europa, heriblandt Spanien, Italien og Danmark.

Som led i en omfattende målsætning om at øge sin profil i Europa, annoncerede Betway tidligere på året en sponsoraftale med Trinity Mirrors Fantasy Football i England. Udover de danske og engelske sponsorater har Betway også store planer om at lancere tv-reklamer i 2013, som vil rette sig mod firmaets primære målgruppe.

- Danmark er et af vores nøglemarkeder, og vi er utrolig glade for at kunne få en fremtrædende rolle i et landets mest populære sportsgrene, og vi ser frem til at samarbejde med to af Danmarks førende sports-tv-kanaler, siger Richard Akitt, adm. direktør for The Betway Group.