Historien er fyldt med visdom fra store tænkere, politikere, filosoffer og andre innovative tænkere, men det er af naturlige årsager forholdsvis sjældent, man har mulighed for at høre dem selv levere fyndordene.

Dén mulighed bød Carlsberg imidlertid på i forbindelse med sin jubilæumsuge, hvor bryggeriet ved en TEDx-konference på Glyptoteket inviterede en hologram-lignende udgave af sin grundlægger – den gamle brygger J.C. Jacobsen – ind på scenen.

Jacobsen delte på scenen ud af sin livsfilosofi i en TEDx tale under temaet: Hvorfor alle spørgsmål bør besvares med: Probably.

Bag stuntet, for det er naturligvis det, det er, står det belgiske bureau FCB Happiness, og ved arrangementet på Glyptoteket bød TEDxCopenhagen på fem udvalgte hovedtalere, der alle var klar til at dele deres syn på usikkerhed, ulemperne ved forudsigelighed, tilfældighedens styrke og udfordringen ved at gøre usikkerhed til det bærende element i livet.

Arbejdede med open source

Og når det giver god mening, at J.C. Jacobsen optrædet til netop dén konference, er det fordi hans laboratorium i Valby for mange år siden stod bag videnskabelige gennembrud som fx pH-skalaen og den rene gær.

I Jacobsens tid var bryggeriindustrien i hele verden ramt af den frygtede gærsygdom, og Carlsberg-grundlæggeren besluttede derfor at dele sin revolutionerende rene gær med bryggerier i hele verden - så han var med andre ord en af ​​de første virksomhedsledere, der arbejdede med det, vi i dag kalder open source.

Carlsberg koncernchef Cees 't Hart siger om eventen:

- Vi vil gerne bruge vores 170 års jubilæum på at fejre fortiden og skåle for fremtiden. Carlsberg har brygget for at skabe en bedre nutid og en bedre fermtid siden 1847. En bedre nutid gennem bedre øl og en bedre fremtid gennem investeringer i videnskab og bæredygtighed. Dagens genoplivning gør det muligt for endnu flere mennesker at opleve vores grundlæggers unikke mentalitet og se, hvordan han hævede baren og delte med verden.

Læs mere om Carlsbergs jubilæum her

Se - og lyt til - den "holografiske"  J.C. Jacobsens tale på konferencen "Trust Uncertainty" her - efterfulgt af filmen, hvor Jacobsen modtager invitationen fra TEDx.