Når cremen af verdens kreative hjerner til sommer samles i den sydfranske badeby Cannes for at deltage i pris-festivalen Cannes Lions, får den amerikanske læskedrik-gigant Coca-Cola en særlig hæderspris.

Festivalen, som i dag formelt hedder Cannes Lions International Festival of Creativity, fylder i år 60, og der lægges allerede nu op til et brag af en fest med stribevis af særlige jubilæums-indslag.

Et af disse er overrækkelsen af prisen ”Creative Marketeer of the Year Award” – som i øvrigt tidligere har heddet ”Advertiser of the Year” – til Coca-Cola.

Philip Thomas, der er topchef for Cannes Lions-organisationen, siger:

- Coca-Colas vedholdende jagt på kreativ fornyelse i marketing på alle platforme og over hele verden har vundet hæder i Cannes gennem mange år. Især bemærkes den perfekte og konsistente balance mellem Coca-Colas globale brand management – og den frihed koncernen giver sine lokale teams, både til at tilpasse og skabe nyt til deres egne markeder.

De første løver landede hos Coca-Cola tilbage i 1967, hvor en amerikansk McCann-spot, ”Involvement” vandt prisen ”First Prize Television”, og en italiensk film, ”Cappy” vandt ”Second Prize Cinema”.

Siden da har Coca-Cola nærmest skovlet løver ind – langt over 100 er det blevet til – og i sommer kunne Atlanta så glæde sig over det bedste Cannes-år nogensinde med hele 30 løver til Coca-Cola. Herunder en Grand Prix i Outdoor for ”Coke Hands” fra Ogilvy Shanghai.

Joe Tripodi, der er Executive Vice President og Chief Marketing & Commercial Officer hos Coca-Cola, og selv ventes at gå på scenen i Cannes til sommer og modtage prisen, siger:

- Kreativitet ligger, har altid ligget, og vil altid ligge dybt i hjertet på vores brands. Kreativitet er brændstoffet, der driver vores forretning, sammen med forbrugere, kunder, fans, bureauer og samarbejdspartnere over hele verden. Vi er beærede over  denne anerkendelse og taknemmelig over for vores bureauer og partnere, som hele tiden inspirerer og dygtiggør os.

Interesseret i Coca-Colas reklame-historie? Så kan du finde mere her – i hvert fald frem til cirka 2000. 

Her kan du se et udpluk af Coca-Colas reklamefilm gennem årene.

1950’erne

1960’erne

1970’erne

1980’erne

1990’erne

2007

2010

2011

2012

2012