KLUMME: Det måtte jo ske. Danske Bank skulle have tæsk for en modig kommunikation, og det fik banken.

”Modig” er naturligvis ikke lig ”genial”, det siger jeg ikke, men kommunikationen griber jo fat i en række elementer fra både den globale og lokale hverdag, som vi alle taler om.

Occupy-bevægelsen. De lesbiske. Kvinder til tops. Børnene er med. Fattigdommen, læs nøden og døden, i u-landene. Solenergi. De handicappede. Stenkasterne. Gamification. Den globale opvarmning og et industrielt helvede i Asien.

Et det forkert?

Nej, vel. Vi ved det, men 5.000 politisk korrekte københavnere kan tilsyneladende ikke lide, at vi taler om det. Jo, undskyld, kapitalens forlængede arm, markedslederen blandt de onde, Danske Bank, må ikke tale om det. Vi andre gode må gerne. Men hvis banken gør det, bliver det kætteri – eller måske forræderi med omvendt fortegn.

Whatever that is.

Det gør mig trist op mod en dejlig weekend, at Danske Bank ikke havde mod til at stå fast. Alle de nævnte elementer er præcist en del af ”New Normal.” Det er det, vi skal vende os til, og som banken adresserer. Om vi kan lide kommunikationen eller ej, er ”New Normal” den virkelighed, banken navigerer i.

Det kan selv Stevie Wonder se. Hvorfor kan de politisk korrekte ikke det?

Når Danske Bank mister modet og trækker skilderiet af Occupy-knægten tilbage, svækkes kommunikationen. Kloden er i opbrud, måske bedst illustreret ved, at Palæstina-staten rykker nærmere. En fredelig udvikling? Jeg tror det ikke. Er det godt? Det er ligegyldigt, thi det er en kendsgerning, vi skal forholde os til. Ganske som Occupy-folkene.

Er banken blevet bange for ”Anonymous” hackerne? Er det så simpelt, at de er blevet advaret mod at stresse Occupy-bevægelsen for meget? Fordi hackerne måske vil angribe bankens it-netværk?

Og nogle kommentatorer har bemærket, at banken ikke bør adressere den slags, før banken har løst problemerne. Nej, det kan man da ikke mene alvorligt. Det påpeger en ”ny normal”, hvilket de forsøger at skabe løsninger i forhold til. Gamification, ja, det er metaforen for, at vi bruger vores smartphones og iPads.

Om man er til Danske Bank, Nordea eller en af de mindre spillere er jo ligegyldigt. Vi går på netbank i stigende grad, og det koster arbejdspladser i banken. Er det ikke skrækkeligt? Jo, men det gælder jo ikke banksektoren specielt.

Kommunikationen er god nok, og raseriet vil i løbet af de første 14 dage langsomt vende. Det er begyndt. Bankens ledelse burde havde haft modet til at stå distancen. Hackers-Anonymous eller ej.

God weekend.