Det er ikke så længe siden, at vi bar videokassetter hjem fra de lokale filmudlejere. Sådan er det næsten ikke mere.
 For fjerde år i træk er streaming af film og tv via nettet nemlig tredoblet. Det anslår en af de største streaming-operatører, YouSee.


- Vores egen tjeneste har i løbet af året streamet cirka ni millioner film og tv-serier til danske kunder. Lægger man dertil forbruget hos en række mindre eller nyere udbydere, vurderer vi, at forbruget i 2012 passerede 12 millioner film og tv-serier, siger vicedirektør hos YouSee Ulf Lund i en pressemeddelelse.


Årets store vækst har især været hjulpet på vej af en række nye aktører på markedet. Det gælder især streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay.
YouSee introducerede også selv en ny streamingtjeneste, YouBio, i slutningen af efteråret. Og erfaringerne herfra får YouSee til at gætte på fortsat vækst.


- Vi streamer aktuelt flere end en million film og tv-serier om måneden, og der er intet, der tyder på, at vi har nået mætningspunktet, tværtimod. Med den opmærksomhed, der har været omkring de nye internet-baserede tjenester i efteråret, må vi forvente fortsat meget stor vækst også i 2013, siger Ulf Lund.


Hvor markedet og væksten i tidligere år udelukkende blev drevet af stykleje af film, har det abonnementsbaserede forbrug nu overtaget.
For hver gang der bliver lejet én film eller serie, bliver der i dag set to som led i et abonnement.


De samlede tal for YouSee-tjenesten i 2012 var cirka 2,7 millioner visninger ved leje og cirka 6,2 millioner visninger gennem abonnement.
 

/ritzau/