Den britiske tv-station BBC har unægtelig rigeligt at slås med i disse tider.

Først blev stationens nu afdøde, men i sin tid meget populære studievært, Jimmy Savile, afsløret i at have misbrugt børn gennem flere år. Og så var det farvel til både generaldirektør og nyhedsdirektør, efter at et BBC-program fejlagtigt hængte en konservativ politiker ud for at være pædofil.

Så selv om vi herfra naturligvis helst vil have en dansk vinder af film-kategorien ved Epica d’Or, som foregår i Paris netop nu, ja – så er det lige før, man kunne leve med, at BBC-filmen ovenfor løber med æren.

Filmen blev til i december sidste år i anledning af den nu 86-årige naturforsker og formidler, Sir David Attenborough havde indtalt og produceret sin sidste naturfilm for BBC – efter en imponerende karriere som respekteret ansigt og ikke mindst stemme for britiske naturhistorie-programmer i mere end 50 år.

BBC’s reklamebureau Rainey Kelly Campbell Roalfe/Y&R har klippet og produceret filmen, hvor Sir David selv fremsiger teksten fra Louis Armstrongs 1968-verdenssucces ”What a Wonderful World”.

Sidste år var det i øvrigt Wieden+Kennedy Amsterdam, der løb med Epica d’Or-prisen i film-kategorien. Det gjorde de for Heinekens ”Open your world”-kampagne, der blandt andet omfattede filmen ”The Entrance”.

Priserne uddeles fredag aften – og i år er der også danske vinderchancer.