Skanderborg Festivalen står bag en ny reklamefilmskonkurrence, hvor der er sat 100.000 kroner på højkant til det indslag, som får størst gennemslagskraft på Facebook.

Det nye reklamespot er således tiltænkt at skulle indgå i festivalens virale markedsføring og skal desuden kunne afvikles på festivalens øvrige digitale kanaler, som bl.a. tæller YouTube og egen tv-kanal.

Udover 100.000 kroner til vinderen, er der henholdsvis 15.000 og 10.000 kroner til nummer to og tre i konkurrencen.

Målsætningen er som minimum at ”shortliste” op til 10 indslag, som i februar bliver lagt på Facebook, hvorefter festivalens markedsføringsudvalg 31. marts kårer en vinder, der er det indslag, som har skabt størst opmærksomhed på Facebook.

Festivalens talsmand, Poul Martin Bonde oplyser, at man fra festivalens side ønsker at se nogle indslag, som udstråler alt det festlige, skægge og smukke ved Smukfest, men i øvrigt hverken har forkærlighed for hjemmevideoer eller professionelle produktioner.

- Det er i høj grad ideen og måske en ny fortolkning af, hvad der foregår her i bøgeskoven, som er vigtigt. Men det kan vi jo selvsyn konstatere, når vi har set, hvor meget opmærksomhed, de enkelte spots kan generere, lyder det fra Poul Martin Bonde og tilføjer: ”Vi ved jo, at det ikke nødvendigvis er de forkromede produktioner, der har størst gennemslagskraft - men at det frem for alt er den gode idé.”

Poul Martin Bonde fortæller, at blandt de parametre som er i spil, er antallet af likes, visninger, kommentarer, reach og – i bedste fald – yderligere presseomtale, men understreger samtidigt, at der bliver tale om en subjektiv vurdering fra juryens side – så konkurrencen bliver på ingen måde en jagt efter likes.

- Vi håber selvfølgelig at ”may the best man win”. Og selvom, at vi naturligvis har et ønske om at aktivere vores publikum, så håber vi selvfølgelig at se alt fra hjemmevideoer til professionelle produktioner, siger Poul Martin Bonde og forklarer, at eneste krav til indslagene er, at de bliver leveret i et HD og 16:9-format.

Årets Smukfest bliver afholdt i Skanderborg 6. - 10. august 2014

Læs mere om konkurrencen her.