Den danske hovedtelefon-virksomhed AIAIAI, der efterhånden har 10 år på bagen, har gennem det seneste par år fået rigtig godt fat i markedet - og stribevis af award-juryer - ikke mindst på grund af en serie af byg-selv hovedtelefoner, der kom på markedet i april 2015.

Og forleden landede endnu en pris for de nyskabende hovedtelefoner: En Good Design Award, som blev uddelt på The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

Æren deler AIAIAI med Kilo Design, og tilsammen har de to parter nærmest skovlet priser og hædersbevisninger ind for hovedtelefon-serien, der formelt hedder TMA-2 Modular Headphone System.

Ærefuld pris
Ifølge kriterierne hylder priserne quality design of the highest form, function and aesthetics - og standard beyond ordinary consumer products - og juryen lægger vægt på bl.a. innovativt design, form, materialer, bæredygtighed og miljøvenlighed.

Og prisen glæder naturligvis hos modtagerne.

- Det er en ære for både os og vores designpartner Kilo Design at være i selskab med mange store firmaer, bl.a Apple, Ikea, Nike, her i den 66. udgave af Good Awards: Et designpris-program og en udmærkelse som blev startet af giganter som Charles & Ray Eames, George Nelson og Eero Saarinen, siger Peter Michael Willer, der er kreativ direktør hos AIAIAI og tilføjer:

- Og så er det jo også herligt med endnu en anerkendelse af både det funktionelle design, den gode lyd, samt tankerne bag vores TMA-2 System - idéen om en modular, og derved måske også på flere måder mere bæredygtigt hovedtelefon.

Udvikler stadig konceptet
Good Design Awarden lægger sig i en prisrække, som startede helt tilbage ved lanceringen i 2015, som formentlig ikke er slut endnu, for systemet tilføres fortsat nye funktionaliteter. 

Senest med et intelligent headband, lanceret via Kickstarter giver mulighed for trådløs bluetooth-lyd.

En lancering, der i øvrigt havde så stor succes, at flere end 1.400 ”backede” den - og den blev nomineret til Årets crowdfunding-kampagne 2016

Og som Peter Willer siger, så er man i virksomheden stolt af, at priserne og anerkendelsen ikke kun går på selve produktet:

- Vi har jo, med hjælp fra vores forskellige samarbejdspartnere, forsøgt at skabe en slags - med fare for at lyde højtravende - kommerciel Gesamtkunstwerk. Hvor det modulære aspekt går igen fra produkt til emballage, website og vores egen butik. En æstetisk helhed og konceptuelt sammenspil. Og jeg synes, vi er blevet bekræftet i, at det er lykkedes.

De har de vundet

Produkt Design

- Cannes Lions. Product Design Lion vinder

- Clio Awards. Sølv vinder (Product Design).

- Good Design. Vinder, Electronics category.

- Fast Company. Innovation By Design Awards, Product Design finalist.

- Wired Magazine, “The Most Cleverly Designed Objects of 2015”.

- DIA (Danish Internet Award), Vinder, Disruption category.

- Best DJ Headphones, DJ Mag.

- Core77 Design Awards. Runner Up. Open Design.

Emballage-design

- Creative Circle Awards. Guld, Packaging, Non-food.

- Core77 Design Awards. Runner Up. Open Design.

- Adstars. Design, finalist 

Hertil kommer så en række priser og hædersbevisninger for AIAIAI’s website - og her deles med bureauet Magic People Voodoo People.

Website

- DIA (Danish Internet Award), UX category vinder

- Awwwards. Site of The Day.

- Awwwards. Annual Award, E-commerce Site of the year nominee.

- Webby Awards. Consumer electronics, Webby Honoree.

- FWA. Shortlist.

- Webfonts.info. Site of The Day.

Du kan se den seneste kåring ved Good Design Award her.