Hvis der er noget, man kan være helt sikker på at blive ramt af i december, ud over kolde fingre og julestress, så er det stribevis af lister over Årets Bedste, Årets Værste, Årets Kedeligste og Årets alt muligt andet.

En af de mere anderledes lister står det amerikanske reklame- og marketingmedie Adweek for. Selv kalder de listen ”The 30 freakiest ads of 2012” – en titel, der vel nærmest kan oversættes til ”De 30 særeste reklamer fra 2012”

Således også i år, hvor en to et halvt minut langt litauisk mineralvands-reklame har fået den tvivlsomme ære at toppe listen, som i øvrigt rummer reklamer fra hele verden.

Også en dansk af slagsen er der blevet plads til, idet årets Epica d’Or-vinder, M2 Films ”Bussen” for Midttrafik, indtager en fornem niendeplads.

Og selv om man sikkert kan diskutere, om en plads på en liste over årets særeste reklamer kan være fornem, så skriver Adweek, at indtil flere af eksemplerne på listen grænser til det geniale – herunder ”the epic Danish public-transportation ad.”

- Dette danske mesterværk er den mest absurd-episke reklame for offentlig transport, der nogensinde er lavet, skriver Adweek.

Hele listen, som ganske rigtigt rummer sære ting, som fx syngende æg, guitarspillende fostre, zombier og kyssende hvalrosser, kan ses her.