Hver tredje danske medarbejder synes, at deres nærmeste chef gør sit arbejde for dårligt. viser en undersøgelse lavet af konsulentvirksomheden Ennova.

- 925.000 danskere er utilfredse med chefen, og 100.000 danske chefer skulle ifølge deres medarbejdere aldrig have været ledere. Det er alt for mange, siger partner Henrik D. Sørensen fra Ennova til Jyllands-Posten.

35 pct. af landets arbejdsstyrke er således ifølge undersøgelsen ”yderst kritisk” over for deres nærmeste chef og oplever i dagligdagen bl.a. uklare målsætninger, dårlig planlægning og feedback og mangel på medarbejderudvikling.

De dårlige ledere findes især i de små virksomheder, hvor halvdelen af landets privatansatte arbejder.

Flere førende eksperter i ledelse mener, at medarbejdernes utilfredshed med cheferne skyldes mangel på lederuddannelse og viden om god ledelse. En af dem er professor Steen Hildebrandt, som bekymrer sig på landets vegne.

- Dårlig ledelse giver ikke bare lavere arbejdsmoral og arbejdsglæde blandt de ansatte, men medfører også ringere produktivitet, ringere konkurrenceevne og ringere bidrag til det danske bruttonationalprodukt. Det er en alvorlig sag for virksomhederne selv, men også for samfundet, at så mange ledere er dårlige, siger han.

 

Jyllands-Posten