Midttrafik lancerede for tre måneder siden en kampagne, der skulle ændre unge danskeres syn på de blå og gule busser, der er lige så velkendte for beboerne i bussernes midtjyske lokalområde, som eksempelvis de gule HT- og Arriva-busser er for københavnerne.

Med humor og brændte dæk viste ”Bussen” sig hurtigt at være en succes. Fra de danske medier spredte filmen sig over nettet, og snart snakkede store dele af bl.a. den internationale marketingverden om noget så eksotisk som Midttrafiks busser.

”Bussen”-filmen dukkede således op på blogs i Tyskland, Polen, Brasilien og Rusland, og amerikanske marketingmedier som adweek.com kårede sågar filmen som ”Ad of the Day” kort efter den gik i luften.

I weekenden blev ”Bussen” så kåret til årets bedste virale film ved Viral Video Award 2012, og hos M2Film - der står bag filmen -  er vicedirektør Ronni Madsen naturligvis godt tilfreds:

- Vi er stolte over den virale pris. Den slags er jo altid sjovt. Bussens internationale virale kraft kom da lidt bag på os, men casen er jo et udmærket eksempel for os alle på de drivkræfter, der kan ligge gemt i kombinationen af offensiv kommunikation, godt content og lidt media- og seedingmæssig snedighed, siger Ronni Madsen og fortsætter:

Og hvad med effekten?

- Men vi venter jo i spænding på effekt-målingerne fra kampagnen, for priser eller ej, så er det altså de unge midtjyder ude i virkeligheden, der afsiger den endelige dom over "Bussen".

Viral Video Award er et tysk awardshow, der hvert år hylder de bedste virale film fra hele verden. ”Bussen” blev tildelt den såkaldte Jury Award, og hos Viral Video Award begrunder man prisen således:

- Aldrig før er det lykkedes et offentligt transportselskab at fremstå så sympatisk. Filmen appellerer både visuelt, sjovt og forfriskende til modtageren.

”Bussen” er skabt i samarbejde mellem Midttrafik Kommunikation, Thomas Falkenberg og M2Film, instrueret af Marc Wilkins og produceret af Ronni Madsen og Jan P.

I øvrigt gik publikumsprisen ved  Viral Video Award til en iøjnefaldende film med en temmelig irriterende hovedperson, som du kan se herunder.