Det sker af og til at sportsstjerner finder vej til topposter i erhvervslivet – selv om posterne ofte er relateret til deres sport.

Tag nu bare vores egen Frank Arnesen: dynamit-generationsdrengen, der startede på Amager og i slut-halvfjerdserne drog til Ajax Amsterdam for at udvikle talentet: I dag er han sportschef for det tyske bundesliga-hold Hamburger SV.

Og nu har så også den legendariske Manchester United-keeper Edwin van der Sar taget skridtet væk fra grønsværen og over i jakkesæts-delen af fodboldverdenen.

Ifølge fodboldsitet goal.com, har klubben, som i sin tid tog Frank Arnesen under vingerne – Ajax Amsterdam - netop ansat den tidligere målmand som ny marketingdirektør med plads i klubbens direktion.

Pudsigt nok var det også hos Ajax, at den nu 42-årige van der Sar startede sin fodboldkarriere, og klubben har i det hele taget en vis tradition for at hente tidligere spillere ind i andre funktioner.

Det gælder blandt andre den tidligere FC Barcelona-spiller Frank de Boer, samt de to tidligere Arsenal-spillere Marc Overmars og Dennis Bergkamp.