Nordmænd elsker smartphones, tablets og IP-tv en hel del mere end resten af verden. Det viser en undersøgelse foretaget af reklamegruppen Publicis’ analyseenhed, ZenithOptimedia.

I Norge er den gennemsnitlige udbredelse af IP-tv, tablets og smartphones således på 38,8 procent.

På andenpladsen efter Norge kommer Frankrig med 35,7 procent, på tredjepladsen Holland med 35,1 procent, på fjerdepladsen Sverige med 31,3 procent og på femtepladsen finder vi Danmark med 31,2 procent.

Uden for Europa er Sydkorea på en niendeplads med 23,1 procent det land, hvor udbredelsen af IP-tv, tablets og smartphones er mest udbredt. USA ligger på en 12. plads med 19,4 procent.

Ikke overraskende er det smartphonen, der er den mest udbredt af de tre teknologier – gennemsnitligt har knap 36 procent i de 19 lande en smartphone. Herefter følger tablets med 4,7 procent og IP-tv med 6,6 procent.

Holland overhaler

Undersøgelsen har også taget spåkuglen i brug og set på, hvordan man forventer billedet vil se ud i 2015.

For de 19 lande forventer ZenithOptimedia således, at udbredelsen af smartphones til den tid vil være på lige knap 72 procent. Udbredelsen af tablets vil være på 13 procent, mens IP-tv, som analysehuset forventer vil være den langsomst voksende af de tre teknologier, vil komme op på ni procent.

Også på ranglisten over lande kommer til at ændre sig i 2015, forudser analytikerne.

Således ventes Holland at indtage førstepladsen, efterfulgt af Frankrig og Irland. Sidstnævnte ventes af blive den absolutte højdespringer i de kommende år, når det gælder udbredelsen af smartphones, tablets og IP-tv. På henholdsvis fjerde-, femte- og sjettepladsen forventer ZenithOptimedia at se Norge, Canada og Danmark. 

Du kan læse mere om undersøgelsen her.