Ny undersøgelse fra Institut for Fremtidsforskining og Ericsson Consumer Lab viser, at forbrugerne har travlt med at nedbryde grænserne  mellem traditonel onlineshopping og de fysiske butikker.

Rapporten viser, at 80 procent af forbrugere foretrækker at have den vare, de vil købe, mellem hænderne, men at de i butikken mangler friheden til at sammenligne priser og lave research, som de kan på nettet.

Derfor har tæt på halvdelen af alle forbrugere en smartphone i lommen, mens de handler, og de er alle koblet på nettet, hvor de ikke kun kan finde mere information om produktet, men også se hvor det er billigst.

Apps har også fået en stor betydning i butikkerne. F.eks. har Amazon lanceret en app til smartphones, hvor man kan scanne stregkoden på en vare i hvilken som helst butik, og samtidig få at vide, at Amazon har varen billigere, og den kan leveres  i morgen tidlig…

Leveringstid er dog en af de faktorer, der giver detailbutikkerne en fordel. I en fysisk butik er varen foran kunden, den kan røres, prøves og købes med det samme.

Dette er blandt de få  fordele, som butikkerne kan prale af har sammenlignet med onlinemarkedet, og den skal udnyttes, lyder konklusionen:

I rapporten beskrives fænomenet ”in-line shopping” som er en fusion mellem at handle online og i traditionelle detailbutikker. Rapporten peger på at detailbutikkerne er nødt til at acceptere de nye behov, der er opstået hos forbrugeren og give dem muligheden for at være ”in-store men også online”

Grænserne mellem offline og online er ved at forsvinde, og detailbutikkerne må indse, at de må påtage sig en ny rolle. Morgendagens forbruger er ikke interesseret i at stå i kø for at få lov til at betale, men er samtidig heller ikke villige til at vente tre dage på at få en vare med posten, lyder det.

Den fulde rapport kan læses her.

Fakta

-Fysiske butikker og online shopping smelter sammen til et nyt fænomen - in-line shopping – lyder forudsigelsen.

 -39 procent af smartphoneejere i Europa bruger deres telefon til at lave små betalinger, scanne stregkoder eller downloade rabatkuponer - i butikken.

- Traditionelle butikker kan opnå en markant konkurrencefordel ved at forstå, at forbrugeren vil shoppe, når de er i humør til det, og det kan opnås ved at kombinere online shopping med et besøg i en butik.

- Inden for otte ud af 12 produktkategorier foretrækker forbrugeren en kombination af fysiske butikker og online shopping fremfor udelukkende at handle online.