Software-virksomheden Adobe er på vej i luften med en beta-version af videoplatformen Primetime, der måske indvarsler en ny tv-reklame-æra.

Der er i hvert fald tale om ny standard for web-tv i broadcast-kvalitet, der gør det muligt at distribuere individuelle tv-reklamer på tværs af iPads, Smart TV og andre enheder med netforbindelse, lyder det.

Beta-version af videoplatformen, Primetime, integrerer distribution og annoncering af tv-indhold på tværs af alle enheder med netforbindelse.

Primetime består af en række løsninger, der samler annoncering, analyse og videodistribution online og skal gøre dagligdagen meget nemmere for tv-distributørerne. Med Adobe MediaWeaver-løsningen kan reklamer samtidig integreres intelligent i tv-indholdet for at øge omsætningen, og Primetime Media Player gør det muligt for tv-distributører at måle og optimere effekten af reklamer.

- I dag begrænser forbrugere sig ikke til et bestemt medie eller platform, og der er store gevinster at hente, hvis man kan imødekomme efterspørgslen efter relevant indhold i en ordentlig kvalitet og uden buffertid. Med Primetime-platformen gør vi indholdsleverandører i stand til at distribuere tv på tværs af alle platforme forbundet til internettet. Det er gode nyheder for både tv-seere og annoncører, da folk nu kan se, hvad de vil og hvor de vil, siger Jens Bengtsson, der er manager hos Adobe Digital Marketing i Norden.

- Vi ved fra undersøgelser, at flertallet mener, reklamer på tv er mere effektive end online-annoncer. Med Primetime er det nu muligt at investere i tv-reklamer online og samtidigt udnytte de robuste analyseværktøjer, så man derigennem kan formidle de rette budskaber til de rigtige målgrupper, fortsætter han.

Ved OL i London benyttede både BBC og NBC Adobes teknologier til at dække legene via apps på mobile enheder og via deres hjemmesider.

Beta-versionen af Primetime Medie Player kan hentes som en software-udviklingspakke til Windows, iOS, Android og Mac OS. Senere vil løsningen udvides til også at omfatte spillekonsoller, set-top bokse og Smart TV.