Rytteriet, alias skuespillerne Martin Buch og Rasmus Botoft, er frontfigurer i en ny kampagnefilm fra forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad.

Bevægelsens erklærede opgave er at sætte fokus på danskernes spild af mad gennem events, debatter og udgivelser. Og nu har bevægelsen altså fået hjælp til dette af Rytteriet i en kampagnefilm, hvor de to snobber Søde Fritz og Lille Poul på klingende nordsjællandsk slår fast, at det nu er slut med at smide madrester ud. I stedet skal au pair-pigen da nyde godt af dem…

Det koster os 16 mia. kr.

Bevægelsen hævder, at madspild koster danskerne 16 milliarder kroner om året, og filmen, som er produceret henover sommeren 2011, er fra alle deltagende parters side en frivillig og ulønnet produktion.

- Vi bakker op om det vigtige budskab og vil gerne bidrage til at sætte fokus på det store madsvineri. Det er uacceptabelt at smide 16 milliarder kroner om året i skraldespanden, siger skuespilleren Martin Buch.

Restaurant Paustian har stillet lokaler til rådighed til optagelserne, som filminstruktørerne Erik Skov og Martin Dreyer Pedersen producerede.

Studievært på Radio Viborg, Malene Rind, speakede den.

- Jeg takker af hjertet alle de gode folk, der ulønnet har bistået med denne morsomme produktion. Først faldt jeg nærmest ned ad stolen, da jeg i sommer fik et opkald fra Rasmus Botoft, som sagde ja til, at han og Martin Buch helt frivilligt ville stille op til en Stop Spild Af Mad kampagnefilm. Jeg var meget rørt, ikke mindst fordi jeg selv er inkarneret fan af snobberne Fritz og Poul, siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og primus motor bag kampagnefilmen.