Tirsdag 26. maj 2015

Vi hader at tabe

08. okt 12 Skrevet af Jakob Rachmanski
0
Jakob
Rachmanski
Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Filosofi handler om mennesker. Om vores måde at tænke på. Om det der motiverer os. Om hvordan vores handlinger følger vores holdninger (eller er det omvendt ...?). Han rådgiver organisationer om, hvordan de påvirker deres målgruppes adfærdsmønstre.

Somme tider begår selv rationelle og logisk tænkende mennesker simple fejl. Fejl som man dårligt ville tilgive en femteklasses elev.

Vores hjerne behandler nemlig gevinster markant anderledes end tab. Prøv at overveje følgende tænkte situation:

“USA forbereder sig på et udbrud af en ualmindelig asiatisk sygdom, som forventes at koste 600 mennesker livet. Læger foreslår to forskellige måder at bekæmpe sygdommen på. Hvis plan A gennemføres, bliver 200 mennesker reddet. Hvis man i stedet gennemfører plan B, er der en tredjedel chance for, at alle 600 mennesker bliver reddet og to tredjedele risiko for, at ingen mennesker overlever”. Hvilken af de to redningsplaner ville du vælge?

Du har ikke adgang til at tilgå siden.Arkivet er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.