Mandag 30. maj 2016

Sidespring, sundhedskampagner og glæden ved det velkendte

01. nov 12 Skrevet af Jakob Rachmanski
0
Jakob
Rachmanski
Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Han hjælper organisationer med at påvirke målgruppers følelser, oplevelser, vurderinger og beslutninger gennem adfærdspsykologi. Følg ham på @rachmanski eller tag en snak på 5190 6119.

Måske er det ikke så underligt. Men når vi både kan tabe og vinde, er vi ekstremt varsomme med at løbe en risiko. Sådan opfører vi os ikke, hvis vi kun har udsigt til at tabe.

Denne forskel er formentlig med til at forklare, at de færreste mennesker begår gentagende sidespring. Muligheden for en midlertidig gevinst er ikke nok til at opveje risikoen for at blive stillet markant dårligere efterfølgende. Det forklarer også den middelmådige effekt af mange sundhedskampagner. Mere om det om lidt. 

Du har ikke adgang til at tilgå siden.Arkivet er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.