Torsdag 30. juni 2016

Less is more!

20. dec 12 Skrevet af Jakob Rachmanski
0
Jakob
Rachmanski
Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Han hjælper organisationer med at påvirke målgruppers følelser, oplevelser, vurderinger og beslutninger gennem adfærdspsykologi. Følg ham på @rachmanski eller tag en snak på 5190 6119.

Julen står for døren og gaverne skal købes. Ja, du kender måske endda situationen. Du har endelig fundet den ideelle gave til den eneste ene. Nu mangler du blot en lille ting for at gøre det fuldendt. Fra dit perspektiv perfektionerer den ekstra gave det samlede indtryk.

Men sådan bliver det ikke opfattet i modtagerens øjne. Den lille ekstra ting tager faktisk opmærksomheden fra den store gave, som du har gjort dig så store anstrengelser for at finde. Det samlede indtryk er blevet forringet.

Fænomenet bliver kaldt ”Presenter’s Paradox” og har været genstand for en række videnskabelige undersøgelser. Og konklusionen er klar: Less is more!

Giveren tænker i summer, modtageren vurderer gennemsnit

Du har ikke adgang til at tilgå siden.Arkivet er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.