Onsdag 1. april 2015

Nudge og grønne fodspor

25. jan 13 Skrevet af Jakob Rachmanski
0
Jakob
Rachmanski
Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Filosofi handler om mennesker. Om vores måde at tænke på. Om det der motiverer os. Om hvordan vores handlinger følger vores holdninger (eller er det omvendt ...?). Han rådgiver organisationer om, hvordan de påvirker deres målgruppes adfærdsmønstre.

Hvordan kan vi træffe bedre beslutninger? Hvordan kan vi i højere grad handle i overensstemmelse med vores egentlige præferencer? Det er to af de centrale spørgsmål, som fænomenet nudge handler om.

Nudge – eller på dansk ”at puffe” – drejer sig grundlæggende om at give folk de rette inputs og redskaber, så vi kan træffe de rigtige beslutninger i vores liv. Så vi handler mere konstruktivt. Et puf er nogle gange det der skal til, for at gøre det vi egentlig gerne vil.

Så vi handler til gavn for vores helbred, vores velstand, vores lykke som det lyder fra adfærdsøkonomen Richard Thaler, professor ved University of Chicago og medforfatter til bogen Nudge. Bogen der bragede igennem lydmuren i 2008 og dannede skole.

Du har ikke adgang til at tilgå siden.Arkivet er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.