Søndag 29. marts 2015

Bæredygtighed og klimastrategier

10. dec 12 Skrevet af Jakob Rachmanski
2
Jakob
Rachmanski
Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Filosofi handler om mennesker. Om vores måde at tænke på. Om det der motiverer os. Om hvordan vores handlinger følger vores holdninger (eller er det omvendt ...?). Han rådgiver organisationer om, hvordan de påvirker deres målgruppes adfærdsmønstre.

Vi kender efterhånden alle til billeder af isbjørne der balancerer på smeltende isflager. Men på trods af holdninger som peger i den modsatte retning, er det vanskeligt for de fleste at motiveres til at opføre sig mere bæredygtigt.

Der er flere grunde til, at bestræbelserne og de noble hensigter fejler. Dels er det langt fra altid klart, hvad man konkret skal gøre for at opføre sig ansvarligt. Hvis det bæredygtige valg var enkelt og gennemskueligt, ville det således hjælpe.

Du har ikke adgang til at tilgå siden.Arkivet er forbeholdt medlemmer. Hvis du er medlem kan du logge ind her. Hvis du ønsker at købe et medlemsskab, kan du gøre det her.