Røde Kors har netop indgået et 3-årigt samarbejde med lavpris-fitnesskæden Fresh Fitness, hvor afsvalende medlemmer donerer penge, hver gang de hopper ind under bruseren. Et smart armbånd med chip registrerer badet og dermed betalingen.

Det koster nemlig tre kroner at skylle sveden af sig, når man tager et bad efter træning i et af Fresh Fitness’ foreløbigt ni centre, hvor man i øvrigt kan træne til en tusse om året. Lavpriskonceptet betyder, at man charger for rigtig mange ting on-the-side, men pengene til badet er i mere end en forstand givet godt ud. Hver gang et medlem får en varm skyller, går en krone ud af de tre direkte til Røde Kors’ hjælpearbejde med at bygge brønde i udviklingslandene.

Det er Fresh Fitness-stifteren Rasmus Ingerslev, der i sin tid tjente boksen på at sælge fitness.dk til Parken Sport & Entertainment, som satte det nye initiativ i søen. Han henvendte sig til Røde Kors med idéen, hvorefter Røde Kors’ fundraiser Malene Brandt bandt den endelige sløjfe på aftalen. Det blev til den 3-årige aftale, og hvor Fresh Fitness garanterer, at der afleveres 100.000 kroner – og gerne mere årligt.

Og der er behov for denne CSR-indsats. Det koster 15.000 kroner at bygge en ny brønd, men med de mange bade, som medlemmerne tager, er pengene hurtigt tjent ind. Hver eneste brønd hjælper godt 300.000 tørstende i et uland med at få rent drikkevand hvert år de næste tre år.

– Vi er rigtig glade for, at Fresh Fitness vil være med til at understøtte vores arbejde med at sikre rent drikkevand i udviklingslandene. Det er helt essentielt for rigtig mange mennesker, der i dag lever med risikoen for at blive alvorligt syge, hvis ikke de har den mulighed, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

I Fresh Fitness er man også glad for det nye samarbejde. Reaktionerne fra medlemmerne har været rigtig positive.

– Vi er stolte af at være med til at gøre en forskel – og vores medlemmer har det godt med at vide, at de bidrager til at redde menneskeliv, når de bader hos os, siger adm. direktør i Fresh Fitness, Rasmus Ingerslev og tilføjer:

– Gennem træningen hjælper vi vores medlemmer til øget livskvalitet, og ved at støtte Røde Kors kan vi være med til at gøre en forskel for en gruppe af udsatte mennesker, som via en ny brønd kan få mulighed for at hjælpe sig selv til et bedre liv. Det giver god mening for os, slutter Ingerslev.