Det er blevet tid til Creative Circle-shortlister, og i den første "voksen-kategori" Design, har blot 29 arbejder fundet vej til finalen.

Der er i alt 78 indsendte arbejder i kategorien fra 20 bureauer og kun de 29 har juryen altså fundet værdige til finalen. Det er et betragteligt fald på mere end 20 pct. i finalefeltet, thi sidste år var der 37 cases på shortlisten.

Flest shortlister tegner Studio C og Urgent.agency sig for (4) med Kontrapunkt og 1508 (3) og UncleGrey (2) på de efterfølgende pladser.

Hvad siger Creative Circle til det betydelige fald i indsendelser?

– Vi er naturligvis opmæksomme på der har været færre indsendelser til Design-kategorien, og vi drøfter da, hvordan det kan være. Vi må nok gribe i egen barm og indrømme, at vi kunne være bedre til at kommunikere ud i de rigtige fora, at CCA nærmer sig, siger Jan Andersen fra CCA.

– Måske er CCA ikke på radaren for de up-and-coming-design-bureauer, der burde være til stede her?

Trends i kategorien?

– Det enkle er det bedste …  Sådan er det jo ofte. Vi har nogle rigtige gode indsendelser og en betydelig spredning, kald det bare dybde, i kategorien, slutter Jan Andersen.

Og så er der de unge talenter

Kigger vi alene på Young Creative Circle indsendelserne har 21 teams indsendt 117 løsninger, og de 25 er shortlistet. De fordeler sig med 6 i Film, 7 i Advertising, 7 i Digital og 5 i Design.

Et enkelt team er shortlistet 3 gange i 3 forskellige kategorier, og to andre teams har fået hver 2 shortlister, begge inden for samme kategori.

Vi tager dem fra toppen.

·June Nanna Filtenborg og Jacob Grandt er shortlistet 3 gange i hhv. film. advertising og digital.

·Jesper Sichlau og Andreas Arnaa er shortlistet 2 gange – begge i film. Teamet er også udtaget til at repræsentere Danmark i film-kategorien ved årets Young Lions i Cannes.

·Thorbjørn Kragh Liljegren og Christine Jensen er shortlistet 2 gange – begge i digital. Teamet vandt YCCA Digital sidste år – og er i år også udtaget til at repræsentere Danmark i digital-kategorien ved årets Young Lions.

Du kan se de shortlistede arbejder i Design her.

Læs mere om Young Creative Circle Award her.

Og vil du med til CCA-showet og festen, kan du læse mere her.