For anden gang på fem år kunne den danske instruktør Martin de Thurah sidste år gå på scenen ved ”Directors Guild of America Award” og modtage prisen for bedste reklamefilm-instruktion - Outstanding Directorial Achievement in Commercials.

I år er han igen nomineret til prisen – denne gang for tre film: Final Breath for Audi, Mama Said Knock You Out for Chase (med tennisstjernen Serena Williams i hovedrollen) - og Space Station for Macy’s.

I 2017 vandt Martin de Thurah prisen for bl.a. de to film Festival og Machines for StubHub, og i 2013 for bl.a. The Man Who Couldn’t Slow Down for Hennessy.

Og med nomineringen af Martin de Thurah igen i år fortsætter juryen bag den prestigefulde amerikanske pris med at hædre skandinaviske instruktører:

Fire gange ud af de seneste fem mulige har man således peget på en skandinavisk instruktør som den bedste i reklamefilm-kategorien: Martin de Thurah i henholdsvis 2013 og 2017, Andreas Nilsson i 2015 og Nicolai Fuglsig i 2014

Sidstnævnte vandt i øvrigt også prisen i 2007.

Masser af priser

Martin de Thurah er – ud over Directors Guild of America Award – ganske vant til både national og international hæder.

Senest ved Eurobest, hvor tre af de fire danske priser, to gange sølv og en bronze, gik til Velux-filmen ”The Indoor Generation” fra & Co. og Bacon – og instrueret af Martin de Thurah.

Filmen blev i begyndelsen af november også kåret til ”Årets Film” ved The True Award og vandt siden dobbelt guld ved Epica Awards.

Og så husker læserne af disse spalter sikkert også, at Marin de Thurah i 2016 sammen med det amerikanske bureau Droga5 og sports-brandet Under Armour vandt den fineste pris, der uddeles ved Cannes Lions-festivalen: En Grand Prix.

Martin de Thurah repræsenteres i de nordiske lande af produktionsselskabet Bacon.

Se de fem nominerede i Commercial-kategorien ved den 71. udgave af Directors Guild of America Award her – og se de tre film, som Martin de Thurah er nomineret for herunder.

Final Breath - for Audi

Mama Said Knock You Out - for Chase

Space Station - for Macy’s