Hvad gør de fem nominerede til Årets CMO 2019 til noget særligt? Hvad er deres største udfordringer? Det giver de fem marketing-profiler, der kæmper om titlen, selv svar på.

I den første uge af december kan du her på markedsforing.dk komme tættere på de fem nominerede. Her er det Lisa Gøttler, Chief Marketing & Product Officer hos Kvik, som svarer på spørgsmål.

Hvad gør dig til noget særligt? 

- Jeg har en innovativ tilgang til marketing baseret på unikke indsigter i kunderejsen, der omsættes til en målrettet, datadrevet, digital strategi. Dette gøres i tæt samarbejde med den øvrige ledelse i Kvik samt mit team, da vi tager nogle markante fravalg i denne proces. Det er kernen af, hvad jeg kan, siger Lisa Gøttler og fortsætter: 

- Inden jeg kom til Kvik, var jeg 10 år i bureaubranchen, hvor jeg så, at mange ikke turde tage de svære fravalg. Jeg oplevede ofte, at kunder gerne ville favne for meget. Det har lært mig at sætte en skarp strategisk linje, der er baseret på centrale indsigter. Det er noget af det, vi er ret unikke på hos Kvik. 

LÆS OGSÅ: NOMINERET TIL ÅRETS CMO: JEG KAN NAVIGERE I KOMPLEKSITET

Hvad er din største udfordring – og hvordan løser du den? 

- Det er at finde balancen mellem det langsigtede, strategiske arbejde og leveringen af resultater på den korte bane. Det er svært. Det handler om at lægge fokus og energien det rigtige sted, men du står konstant på en vippe og skal overveje, hvor du placerer vægten. 

- Samtidig kommer der hele tiden nye learnings. Strategien er helt overordnet, men vejen i mål er fyldt med tilpasninger – særlig med et datadrevet, digitalt fokus. Min ledelsesstil er baseret på tillid, og jeg vil hellere have, at der bliver handlet - også før jeg siger noget - end at tingene står stille. 

LÆS OGSÅ: NOMINERET TIL ÅRETS CMO: DU SKAL VÆRE STÆRK OG TURDE DRIVE FORRETNINGEN

Hvor finder du ny viden og inspiration? 

- Mange steder, men jeg oplever typisk den største inspiration i mødet med mennesker, der har dyb viden på et område, som kan give mig et nyt perspektiv på, hvordan tingene hænger sammen. Den bedste, faglige bog jeg har læst i mange år, er Hans Roslings Factfulness. 

- Under læsningen blev mit verdenssyn udfordret og ændret. Han tager udgangspunkt i data og forklarer, hvordan tingene i eksempelvis verdens fattigste lande hænger sammen. Det er meget inspirerende. 

LÆS OGSÅ: NOMINERET TIL ÅRETS CMO: VI KOMMER TIL AT BEGÅ EKLATANTE FEJL

Hvad er dit bedste råd til andre, der vil i spil til titlen? 

- Du skal sørge for at få et job et sted, hvor man ser et potentiale i marketing og ikke udelukkende ser det som en udgift. Når du har gjort det, så skal du sørge for at få delt dine resultater og gerne vinde nogle priser, siger Lisa Gøttler. 

Årets CMO 2019 bliver kåret den 18. januar, hvor også bogen The M List bliver udgivet. 

LÆS OGSÅ: NOMINERET TIL ÅRETS CMO: JEG FORTABER MIG IKKE I SMÅ DETALJER