Juryen var enig. Og ikke i tvivl. Arla Foods’ Hanne Søndergaard kan således kalde sig Årets CMO 2019. Fredag blev hun hyldet på Marriott Hotel i København foran flere hundrede marketers.

- Jeg har det super godt. Jeg havde ikke forventet det - det er en dejlig overraskelse, siger Hanne Søndergaard. 

Hvad kan du bruge prisen til?

- Vi kan bruge den til at skabe energi internt. Det er teamet, der har leveret det, der har været med til at give det her resultat. Og så vil jeg også gerne bruge det eksternt, så det er også godt for Arla.

Hvad betyder det for dig at blive Årets CMO 2019?

- Man bliver meget glad. Og man bliver også stolt. Det er dejligt, siger Hanne Søndergaard.

Årets CMO blev uddelt første gang i 2015 af Berlingske Business. I dag er det Dansk Markedsføring, der - i samarbejde med Clay, Holm Marcher & Co. og IBM - står bag prisen. Formålet med prisen er at synliggøre de bedste profiler i et fag, der er underlagt store forandringer.

At det blev Hanne Søndergaard, der i år kunne lade sig hylde, begrunder juryen blandt andet således:

- Årets vinder sidder med et af Danmarks største og mest komplekse CMO-job, og juryen anerkender væsentligheden af det store arbejde, som Hanne Søndergaard står i spidsen for, hedder det i juryens motivation. 

Videre hedder det, at Hanne Søndergaard er ”fremtidens CMO-profil”. Årsagen er blandt andet, at hun ”ejer hele kunderejsen, med ansvaret for produktudvikling- og innovation, marketing- og brandaktiviteter, digitalisering samt corporate communication og CSR.” 

- Med en organisation på mere end 400 mand er hendes afdeling i den grad forretningskritisk og afgørende for Arlas positive udvikling i Danmark og globalt, lyder det i motivationen.

Her fremhæver juryen også, at Hanne Søndergaard ”er en værdidreven leder, der med højt energiniveau og empati trives med kompleksiteten i jobbet og styrer sin afdeling ud fra fem nøgle-KPI’er.” 

- Resultaterne taler for sig selv, understreges det i motivationen.

Og kaster man et blik på netop resultaterne, vil flere nok også løfte anerkendende på kasketten. I 2018 er der blandt sket en stigning i omsætningen på 4,8 procent - svarende til mere end 1,6 milliarder kroner. Der er leveret en innovation-pipeline, som har bidraget med en omsætning på 540 millioner kroner. 

Der er sket en effektivisering af marketinginvesteringen med 14 procent svarende til 345 millioner kroner. Det er blandt andet sket gennem insourcing af dele af medieindkøb og det kreative arbejde. Og der er sket en vækst i consumer engagements på 50 procent, hvilket svarer til mere end 222 millioner interaktioner.

Om resultaterne siger Hanne Søndergaard selv:

- Jeg har et godt team. Jeg er selvfølgelig også en person, der går efter resultaterne.

Firmaets kvinde

Årets jury bemærker videre, at ”i en branche, der er kendt for mange udskiftninger, anerkender juryen også det lange seje træk, Hanne har gjort i Arla gennem de sidste 18 år.”

- Hanne er firmaets kvinde, slår juryen fast. 

Senere hedder det i motivationen:

- Hanne har en suveræn forståelse for Arlas vigtigste stakeholders – landmændene – og er samtidig ansvarlig for at have talt marketing helt ind i bestyrelseslokalet som den første CMO i Arlas direktions historie. 

Juryen tilføjer:

- Det er noget juryen i den grad værdsætter. Morten Bach Jensen – vinder af Årets CMO 2018 - sagde det meget rammende: Hende vil jeg gerne lære noget af. 

I alt var fem CMO-profiler nomineret til prisen. 

Se to videoer med Årets CMO 2019 herunder: