Oatly, der står bag et alternativ til mælk baseret på havre, har hyret mediebureauet PHD til at styre sin medieplanlægning og medieindkøb på tværs af Europa.

Dermed kommer PHD til arbejde med det alternative mælkebrand i Storbritannien, Tyskland, Finland, Norge, Holland, Spanien, Sverige – der er brandets hjemmemarked – og i Danmark.

Aftalen åbner også for, at PHD skal arbejde for Oatly på øvrige europæiske markeder i takt med, at den svenske virksomhed rykker ind på dem.

Bureauskiftet kommer i kølvandet på, at PHD blev valgt til at varetage Oatlys medieplanlægning og -indkøb på det amerikanske marked i november 2017.

Farvel til Starcom

Christian Weiglin Thorn, adm. direktør for PHD i Danmark, fortæller at valget faldt på PHD efter en pitch, og at Oatly tidligere arbejdede sammen med Publicis-ejede Starcom på mediebureausiden.

Vi glæder os utrolig meget til at samarbejde med et moderne udfordrerbrand som Oatly. De har en meget anderledes og nytænkende tilgang og er allerede godt i gang med at udfordre en ellers meget traditionel kategori, siger Christian Weiglin Thorn under henvisning til de markante kampagner, Oatly har kørt bl.a. herhjemme.

Brandet har bl.a. kørt en iøjnefaldende outdoor-kampagne herhjemme signeret reklamebureuaet Forsman & Bodenfors, hvor man gik til frontalangreb på mælkeindustrien.

PHD-direktøren har endnu ikke modtaget et brief fra Oatly, så han ved endnu ikke, hvor stort mediebudgettet herhjemme bliver.

Oatly: Kræver meget af bureauerne

Hos Oatly ser Anders Granath, der er Omni Channel Media Manager, frem til samarbejdet:

Vi er et specielt brand, der forsøger at gøre tingene anderledes, samtidig med at vi ekspanderer hurtigt. Det kræver meget af de mennesker, som arbejder hos Oatly, men det kræver også meget af de bureauer, vi arbejder sammen med, lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

- Vi synes, at teamet hos PHD forstår, hvad vi ønsker at opnå, og PHD præsenterede en god skalerbar løsning, som kan hjælpe os med fortsat at eksekvere fantastiske og udfordrende kampagner, slutter han.