Kompas Kommunikation har i flere år - via freelancere og eksterne filmselskaber - udviklet bl.a. contentvideoer til sociale medier, online kampagnevideoer og infografikvideoer, men nu skal kompetencen ind og ligge inhouse.

Første skridt på dén vej er nu taget med etablering af afdelingen Kompas Film, og ansættelse af første mand på området i skikkelse af filmproducent Jacob Jorp Hansen, der siden 2009 har drevet sit eget videoproduktionsselskab.

- Mediernes udvikling går stærkt i øjeblikket, og det udvisker grænserne mellem bureauernes ydelser. Vores kunder efterspørger helstøbte, moderne og kreative løsninger, og det forudsætter, at vi hele tiden udvikler os med tiden og medierne, siger Kompas’ stiftende partner og direktør Thomas Hartvig om den nye satsning.

Både DR og reklame
Ud over at have drevet sit eget videoproduktionsselskab har Jacob Jorp Hansen siddet som fast fotograf og klipper for produktionsselskabet Immergut, nu kendt som Pipeline, hvor han under Lars Hammers vinger har fået masser af erfaring via bl.a. børneprogrammer til DR Ultra, satire til TV2 Zulu og fakta til DR3.

Hans CV rummer alt fra musikvideoer, contentvideoer, reklamefilm, YouTube-videoer til tv-produktioner, og han har blandt meget andet produceret kampagnefilm til sociale medier med Adam og Noah for COOP og BroBizz - og Pede B’s skæve danmarkshistorie for Nationalmuseet i samarbejde med DR’s Danmarkshistorien.

Forventer at udvide
Hos Kompas skal Jacob Jorp Hansen sammen med bureauets øvrige ansatte nu varetage filmproduktion for en række kunder inden for bl.a. sundhed, consumer, healthcare, rejser, finans og energi.

Og ifølge Thomas Hartvig ser man på bureauet etableringen af den nye filmafdeling som en naturlig del af både mediernes og Kompas’ udvikling:

- Vi udvider hele tiden med dygtige kompetencer in house, som kan varetage PR, influencer marketing, content marketing, kampagner, filmproduktion og sociale medier. Lige fra konceptudvikling, udvikling af materiale til lancering, eksekvering og medieindkøb, siger han og tilføjer, at han forventer at Kompas Film vil have 2-3 fuldtidsansatte om et års tid.