Begrebet omvendt auktion er kendt fra B2B-verdenen, hvor eksempelvis fødevareproducenter byder ind med deres mest attraktive pris, når en supermarkedskæde skal købe varer.

Men nu har modellen også set dagens lys i B2C-verdenen i form af sitet Bestemt.dk, hvor forbrugerne kan vælge det designermøbel, de ønsker, og angiver den pris, de vil betale for det. Herefter kan møbelhandlere byde ind, hvis de vil acceptere kundens pristilbud.

Det digitale bureau Vertica er gået ind i projektet, og Bestemt.dk er derfor i dag ejet med to tredjedele af Vertica og en tredjedel af idémanden bag sitet, Jesper Emborg, der bl.a. står bag Mint Agentur, der forhandler internationale designerprodukter.

Tanken om at sætte prisforhandlingen i system opstod, forklarer han, idet han gang på gang blev mødt med butikkernes frustration over, at kunderne tog rundt til mange forskellige møbelbutikker for at skaffe den bedst tænkelige pris, inden de foretog et køb.

- I dag bruger forbrugere ofte lang tid på at researche, hvor de kan få den bedste pris på et designermøbel. Den proces har vi gjort digital og forenklet, så kunderne kun behøver gå ét sted hen. Vi har allieret os med certificerede danske møbelhuse og garanterer, at Bestemt.dk kun sælger ægte designermøbler til den bedste pris, siger Jesper Emborg i en pressemeddelelse.

Begejstret for ideen

Hos Vertica har den skæve idé vakt instinktiv begejstring, og med Bestemt.dk føjer Vertica da også et atypisk datterselskab til sin portfolio.

- Hos Vertica er vi optagede af e-handel og innovation. Jesper Emborgs online portal med designermøbler, hvor kunden selv bestemmer prisen, er tilpas kreativ til, at vi straks sagde ja til at være med, siger Jeppe Hansen, der er direktør i Vertica.

Vertica har bidraget til udviklingen af forretningskonceptet og den digitale platform til Bestemt.dk, og Jesper Emborg ser det omvendte auktionshus som win-win-win for alle involverede:

- Med Bestemt.dk kan møbelhusene sælge flere varer til en lavere stykpris og dermed øge deres samlede omsætning. Kunderne er sikrede den skarpeste pris, og møbelproducenterne får samtidig solgt flere varer via de møbelhuse, der er med i Bestemt.dk, siger han.

Medarbejderne hos Vertica tilbydes andele i Bestemt.dk som del af Verticas årlige overskudsdeling.