Toplinjen voksede med 13 pct., og som de foregående to år landede Marketsquare i 2017 et resultat før skat på 4 mio. kr. 

Marketsquares bruttofortjeneste endte på knap 31 mio. kr. og resultatet før skat på 4.2 mio. kr., og det er ifølge adm. direktør Jens Thrane-Møller både tilfredsstillende og som planlagt: 

– Vi er bestemt tilfredse med endnu engang at levere et solidt resultat. At toplinjen procentuelt er steget væsentligt mere end bundlinjen er efter planen, idet vi i 2017 foretog yderligere investeringer i bureauets digitale kompetencer, bl.a. med ansættelse af Søren Bo Steendahl som digital direktør. 

– Vi har også investeret yderligere i vore analyseværktøjer, herunder Marketsquare Shopper lnsights Studiet, hvor vi kortlægger købsadfærd på tværs af den fysiske og den digitale detailhandel i Danmark og som noget nyt nu også i Norge. 

– Vi er taknemmelige for det gode samarbejde og den tillid, som både gamle og nye kunder viste os i 2017, så vi i fællesskab har kunnet udvikle løsninger, der får kunder til at handle. 

– Ikke mindst var det en fornøjelse, da STARK vandt årets detailhandelspris for "Det skal bygges væk", som vi har udviklet. Prisen blev motiveret med, at kampagnen har formået at brænde igennem, har skabt loyale kunder og har øget kendskabsgraden til STARK markant. Det bliver man som bureau glad for at have lykkedes med. 

Fremtiden?

– Vi er kommet rigtigt fornuftigt i gang med 2018, hvor vi startede med en god nytårsgave i form af Mylmage bureauanalysen. Her modtog vi med ydmyghed beskeden om, at annoncørerne havde valgt os som #1 på ”forståelse for kundernes forretning”, #2 på ”forbrugerindsigt” og #3 på ”evnen til at forstå og behandle data”. 

– Det var en rigtig dejlig bekræftelse af, at budskabet om, hvordan vi gerne vil hjælpe vores kunder, har vundet genklang i markedet, slutter Jens Thrane-Møller.

Nøgletal

Marketsquare

Mio. kr.                              2017/ 2016

  • Bruttofortjeneste:             30,96/ 27,3 (+13 pct.)
  • Resultat før skat.               4,2/ 4,1
  • Årets resultat:                    3,2/ 3,1
  • Egenkapital:                       13/ 9,7
  • Antal medarbejdere:        36/ 35