De danske e-handelsspecialister fra IMPACT, der i år er knopskudt med en digital marketing-enhed, leverede i 2017 sit bedste resultat nogensinde. 

Bruttofortjenesten landede på 84 mio. kr., hvilket er en stigning på 25 pct. i forhold til året før. Og bundlinjen mere end fulgte med: Resultat før skat steg med 28 pct. og landede på 10,9 mio. kr.   

- Strategien for 2017 var at styrke interne processer og ekspertise med et særligt fokus på at udvikle alle medarbejderes kompetencer i strategi, data og kundeloyalitet. Det har betalt sig, og vi kan præsentere det bedste årsregnskab nogensinde, siger Kasper Holst, CEO og partner i IMPACT. 
 
- Årets resultat viser, at vi fortsat præsterer en høj organisk vækst, hvor vi fastholder en rigtig flot overskudsgrad. Og det kan vi godt være stolte over, fortsætter han. 
 
Vil være bedst i Europa 
 
Fremgangen, der bl.a. resulterede i, at IMPACT i 2017 blev kåret som Gazelle-virksomhed for syvende år i træk, har givet endnu mere blod på tanden hos det digitale bureau, der er specialister i strategi, design, implementering af platforme og digital marketing. 
 
Kundelisten er betydelig og omfatter bl.a. virksomheder som Ganni, HAY og nemlig.com. 
 
IMPACT har derfor lagt en ny strategi og lanceret en ny vision, hvor blikket rettes ud over landets snævre grænser. 
 
Endemålet for visionen, der sigter frem mod 2025, er at gøre IMPACT til den e-commerce virksomhed i Europa, "der kan levere de bedste slutbruger-oplevelser og understøtte den største vækst for kunderne". 
 
Går efter 250 medarbejdere 
 
Visionen for IMPACT, der i dag har 140 medarbejdere, bunder i, at det digitale bureau allerede nu oplever stor efterspørgsel uden for Danmarks grænser på digital transformation inden for e-handel.  
 
Blandt andet fra Østrig, Tyskland og Singapore.  
 
Derfor er næste skridt at etablere sig internationalt, og målet er at have i to-tre kontorer i Europa i 2020. IMPACT har allerede åbnet kontor i Lissabon. 
 
Sideløbende med udvidelsen skal omsætningen fordobles. Det skal blandt andet ske ved at øge medarbejderstaben fra de nuværende 140 til 250. 
 
Nøgletal IMPACT A/S 2017 (2016 i parentes)
(mio. kr.) 
  • Bruttofortjeneste: 84 (67,1)  
  • Resultat før skat: 10,9 (8,5) 
  • Årets resultat: 8,4 (6,6) 
  • Egenkapital: 36,2 (23,5) 
  • Gns. antal ansatte: 107 (82)