Siden 2014 har de hvide, el-drevne bycykler gjort deres indtog i hovedstaden – som et supplement til byens transportnetværk af busser, toge og metro – og som nemt og anderledes transportmiddel for oplevelsesglade turister.

Men Bycyklen har ambitioner om at brede tjenesten til endnu flere cyklister, og derfor har man valgt at indgå samarbejde med bureauet Dwarf.

Opgaven er at tage Bycyklen gennem en større digitale transformation, omfattende bl.a. meget andet udvikling af en ny app samt konceptualisering af et nyt økosystem for firmaets digitale kanaler.

- Vi har længe drømt om at få en Bycykel-app, da apps jo efterhånden er en naturlig del af en mobilists hverdag – vi skal være der, hvor brugerne er. Da vi er ved at udvikle en Bycykel version 2.0 uden tablet, er det naturligt at få gjort noget ved det nu, siger Iben Keller, der er PR- og kommunikationschef hos Bycyklen.

Den nye app skal bl.a. gøre det muligt at leje og låse en Bycykel op med rekordfart, samt gøre det muligt for alle smartphone-brugere i København at hoppe på Bycyklen uden først at oprette en brugerprofil.

Bedre interne processer

- Appen skal først og fremmest bruges til at finde og logge ind på Bycyklerne. Derudover vil en app lette onboarding-processen og dermed fjerne en mulig barriere hos potentielle brugere af Bycyklerne. Da vi endda kan fjerne oprettelsen helt for lejlighedsvise brugere, bør denne barriere blive elimineret helt, siger Iben Keller.

Ud over app’en indebærer projektet også en større optimering af de digitale processer, så der skabes bedre sammenhæng mellem de digitale platforme – plus at interne processer hos firmaet simplificeres og effektiviseres.

Om valget af Dwarf til opgaven siger Iben Keller:

- Vi valgte at samarbejde med Dwarf, fordi de lavede et rigtigt godt oplæg i budprocessen, og fordi de har tilknyttet kompetente ressourcer til projektet. Appen er begyndt at tage form nu og det bliver superspændende at se, hvordan brugerne modtager den, når vi når så langt. Det er vores drøm, at ”alle” i fremtiden skal ”have Bycyklen i lommen”.

Fuldender digital rejse

Og hos Dwarf glæder man sig over opgaven og samarbejdet med Bycyklen:

- Det er en stor motivation for mig at være en del af at bygge og designe noget, som anvendes af så mange – i dette tilfælde både af turister og lokale, for hvem cyklerne agerer som både et supplement og et alternativ til eksisterende transportformer, siger Robin Nowicki, Chief Design Officer hos Dwarf, og tilføjer:

- Rejsen fra de helt originale, oldschool metal-cykler man smed en 20'er i, til den nuværende iteration af Bycyklen – en allerede fungerende løsning med indbyggede tablets – er imponerende. I min optik kommer den nye app til at fuldende den digitale rejse ved at gøre unlocking af cykler, oprettelse og betaling intuitivt og lynhurtigt.