De store medico- og health-virksomheder har et godt øje til de danske reklamebureauer i øjeblikket.

Forleden kunne Ogilvy Danmark fx meddele, at både AstraZeneca og Coloplast har lagt en række internationale aktiviteter hos bureauet, og i dag er det Reputation, der har gode nyheder.

En nordisk pitch, udskrevet af AstraZeneca i fire terapiområder og med deltagelse af otte nordiske bureauer, er således endt med Reputation som nyt lead agency for to af de fire områder: Diabetes og Kardiovaskulær (Hjerte-kar).

- Vi naturligvis meget stolte af at blive udvalgt foran flere af de allerbedste i Norden og glæder os til samarbejdet - herunder at udvikle nye tanker og tiltag inden for de to spændende terapiområder, siger Christian Madsen, der er kontaktdirektør hos Reputation.

Og der er nok at tage fat på, for i disse år er en større transformation i gang i den internationale farmaceutiske industri, hvor beslutningsprocesser og betingelserne for markedsføring er under forandring.

Har stor erfaring på området

- Også i Norden er der stor forskel på behandlingsguidelines, tilskudsordninger og regler for markedsføring, så det gælder virkelig om at kunne holde tungen lige i munden for at lykkes på tværs af markederne., forklarer Christian Madsen og tilføjer:

- En helt afgørende forudsætning for at kunne udfordre og forandre er naturligvis besiddelsen af en stor indsigt, og vi tror, at det er én af årsagerne til, at Reputation er blev valgt. Vi har i en lang årrække arbejdet internationalt for nogle af de største medicinalvirksomheder - eksempelvis globalt for Lundbeck HQ, Takeda i Zürich på 21 markeder og Pfizer i Rusland

Bureauet høster således i øjeblikket frugten af bl.a. en etablering i det finske marked, hvor en lokal tilstedeværelse ofte er et stor plus.

- Vi leder alle efter stordriftsfordele og synergi, men det er ofte forståelsen af, hvordan små forskelle kan samles til en stor, som kan lede til stor succes. Vores tilstedeværelse i begge ender af Norden har indtil videre været en meget berigende oplevelse, slutter Christian Madsen.